Nieuws Antwerpen Covestro blaast één kaarsje uit

Covestro blaast één kaarsje uit

Covestro blaast één kaarsje uit

Covestro_AntwerpenMateriaalproducent  Covestro viert vandaag zijn eerste verjaardag. Covestro werd exact een jaar geleden afgesplitst van de Bayer-groep. Het voormalige Bayer MaterialScience trok na de splitsing naar de beurs. Dat werd meteen de grootste Duitse beursgang sinds 2000. Covestro blikt terug op een boeiend jaar dat ook vanuit financieel standpunt erg lonend was.  

Covestro produceert in Antwerpen de hightech kunststof polycarbonaat (Makrolon®) en maakt ook voorproducten voor polyurethaan. De Antwerpse site is voor de groep van groot belang. Het is wereldwijd de enige site die polycarbonaat van het  type Apec® produceert: een transparante kunststof die bestand is tegen temperaturen tot 200 graden. Bovendien huisvest Antwerpen ook het wereldwijde competentiecentrum voor polycarbonaat, van waaruit Antwerpse experts overal ter wereld helpen bij het oplossen van  productieproblemen en bij het optimaliseren van productieprocessen.   

De producten van Covestro worden in diverse toepassingen in het dagelijks leven gebruik: van isolatie voor woningen, over schuim voor matrassen, tot sportmaterialen zoals voetballen, surfplanken en skilaarzen.  De voornaamste afzetmarkten zijn dan ook de automobielsector, de elektrische en elektronische industrie, de bouwindustrie, de sport- en ontspanningssector. “We hebben in een korte periode een complex transformatieproces ondergaan en hebben daarbij getoond waartoe we in staat zijn. Daar zijn we heel erg trots op”, zegt CEO Patrick Thomas. “Covestro heeft zich ontwikkeld als een ‘XL start-up’.

De totale omzet van Covestro bedroeg vorig jaar 12,1 miljard €. Wereldwijd heeft het bedrijf  30 productiesites en stelt het  15.800 mensen tewerk. De tewerkstelling in België bedraagt 1000 mensen.

Meer informatie op  www.covestro.com.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.