Nieuws Antwerpen Cronos Groep passeert kaap van 310 miljoen

Cronos Groep passeert kaap van 310 miljoen

Cronos Groep passeert kaap van 310 miljoen

dewitDe Cronos Groep heeft verleden jaar een geconsolideerde omzet bijeengewerkt van liefst 310 miljoen euro. Dit is 22 miljoen meer dan het jaar ervoor. De groep uit Kontich heeft zich daarmee verder uitgebouwd tot de ongetwijfeld grootste systeemintegrator van het land.

Aan de Veldkant in Kontich wordt hard gewerkt aan de verdere technologische ontwikkelingen in ICT. Het bedrijf positioneert zich als ICT-partner voor zowel grote bedrijven als KMO’s. De specialisten van het bedrijf zijn actief op het vlak van zowel ETP, CRM, documentbeheer, geografische informatiesystemen, serach engines enz. Onder het dynamische initiatief van stichter Jef De Wit is het de groep erom te doen nieuwe niches met een groot commercieel potentieel op te zetten. Rond de groep zijn in dit opzicht zo’n 160 kleine ondernemingen opgericht die elk hun specifieke markten viseren.

Jef De Wit gelooft in de slagkracht van schaalbare en betrouwbare kleine ondernemingen die als een community van entrepreneurs hun knowhow omzetten in expertise. De groep is op die manier uitgegroeid tot een holding die kleine bedrijfjes als Kono Consultants, 23Seconds, Uptime Technologie, Xtreme Integrations of Dataconstruct aanstuurt. Cronos houdt in al die kleine satellietjes een meerderheidsparticipatie aan. Gemotiveerde werknemers worden er in dit opzicht toe aangezet om zelf het initiatief te nemen en met de eigen kennis ook een eigen bedrijfje op te zetten. Op die manier kan De Wit ook vlakke structuren binnen zijn groep aanhouden.

Vanuit Kontich is in al die jaren rond de systeemintegrator een heus netwerk opgezet. De onderneming stelt vandaag zo’n 1600 mensen tewerk. De Cronos Groep blijft desondanks laag onder de radar door vliegen. Aan de Veldkant in Kontich wordt zelden uitgepakt met trotse cijfers.

Met een bedrijfswinst van 15 miljoen euro en een winst van 12 miljoen euro is het geconsolideerde boekjaar 2013 ondertussen afgesloten op pakweg hetzelfde niveau als het jaar ervoor.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.