Nieuws Antwerpen crowdbeamer® geeft publiek en sprekers nieuwe ervaringen

crowdbeamer® geeft publiek en sprekers nieuwe ervaringen

Roryco, Crowdbeamer, Peter Ryckaert, Minister Muyters, Hans Romaen

crowdbeamer® geeft publiek en sprekers nieuwe ervaringen

Op 20 juni werd crowdbeamer®, het eerste presentatiesysteem dat het publiek centraal stelt en niet de spreker, in wereldprimeur voorgesteld. Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters was de eerste persoon die deze in Antwerpen ontwikkelde technologische innovatie gebruikte.

Deze technologie verspreidt slides en video tijdens presentaties in real-time naar de smartphone, laptop of tablet van het publiek. Deelnemers aan vergaderingen en events kunnen op die manier op hetzelfde moment presentaties en beelden capteren, er meteen eigen nota’s aan toevoegen, elementen aanduiden, opmerkingen plaatsen, … én enkel die info opslaan die voor hen interessant is. Altijd en overal, ook buiten vergaderzalen, omdat je niet afhankelijk bent van internet. Geen enkel ander systeem laat dit toe.

“De ontwikkeling van crowdbeamer® beantwoordt aan een reële behoefte en tilt meetings, presentaties, events en persconferenties naar een ander niveau”, vertelt Peter Ryckaert, bedenker en medeoprichter van crowdbeamer®. Uit een enquête uitgevoerd door marktsonderzoeksbureau iVox bij 1.000 Belgen en bij 600 Belgen die presentaties bijwonen blijkt dat 79% van de deelnemers tijdens een presentatie of event de mogelijkheid wil hebben om ideeën meteen bij de slides te noteren. crowdbeamer® biedt die meerwaarde.

“Van bij de opstart hebben we nauw samengewerkt met Vlaamse onderzoeksinstellingen, VLAIO en Flanders Investment & Trade”, vult Hans Romaen, eveneens bedenker en medeoprichter van crowdbeamer®, aan. “Dankzij deze samenwerking gingen een aantal deuren voor ons open en konden we deelnemen aan enkele internationale beurzen. Voor startups zoals de onze is deze ondersteuning van onschatbare waarde.”

Crowdbeamer® biedt bovendien ook een perfecte oplossing voor een veelvoorkomende ergernis tijdens presentaties: de leesbaarheid. Op je eigen scherm kan je perfect alles lezen. Alles wat het publiek nodig heeft, is de gratis crowdbeamer® app op het toestel dat ze altijd bij zich hebben: een laptop, een smartphone of een tablet.

Minister Philippe Muyters: “Ik ben bijzonder trots om deze software vandaag te mogen gebruiken. Het innovatiebeleid dat we voeren, heeft net tot doel om ontwikkelingen zoals crowdbeamer® alle kansen te geven. Het is nog maar eens een mooi staaltje van hoe Vlaanderen in technologische innovatie echt wereldtop kan zijn.”

Voor sprekers zorgt crowdbeamer® alvast voor een groot gebruiksgemak omdat je je niet langer zorgen moet maken over een goede wifi-verbinding”, gaat Hans Romaen verder. “Dit is bovendien een duurzame oplossing want er moeten dankzij crowdbeamer® geen prints van presentaties meer uitgedeeld worden. Omdat het systeem onmiddellijk info verspreidt, moeten presentaties ook niet langer op voorhand doorgestuurd worden, wat een bijkomende tijdbesparende factor voor de spreker is.”

De toepassingsmogelijkheden van crowdbeamer® zijn oneindig. Overal waar mensen samenkomen en iets willen delen, kan het presentatiesysteem gebruikt worden. In klassieke meetings, tijdens een verkoopgesprek, maar ook in open lucht, op bouwwerven, tijdens een diner, op bus of trein, in hotellobby’s, …

Onder de early adopters zijn er enkele grote bedrijven die hun vertrouwen in crowdbeamer® hebben gesteld nog voor het product op de markt kwam: Puratos, Deloitte, Hanssens Telecom, Groep Hugo Ceusters en Crown Plaza Hotel in Brugge.

Crowdbeamer® werd ontwikkeld door Hans Romaen en Peter Ryckaert, samen met een team van Europese experten die het ontwikkelingsproces op zich nemen. De oplossing werd getest en gevalideerd in het technologie lab van iMinds. crowdbeamer® is een trademark van  Roryco dat in 2015 werd opgericht door Romaen en Ryckaert.

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.