Nieuws Antwerpen CrowdBeamer maakt presentaties toegankelijk

CrowdBeamer maakt presentaties toegankelijk

CrowdBeamer maakt presentaties toegankelijk

beamerDe presentaties bij vergaderingen zijn niet altijd erg toegankelijk. Je zit verkeerd achter een paal, je ziet de powerpoints niet, je kunt de kleine lettertjes niet lezen, je krijgt de tabellen naderhand niet mee. Je moet dus onafgebroken met pen en papier nota’s maken om alles bij te houden.

Hans Romaen en Peter Ryckaert willen daaraan verhelpen met hun crowdBeamer. Ze zetten hun bedrijfje Roryco op dat het toestelletje in de komende maanden op de markt wil brengen.

De crowdBeamer bestaat uit een combinatie van hardware en software. De software is een app die de toehoorders op de presentatie kunnen openen via hun laptop, hun smartphone of hun PC. De beamer zelf is niet afhankelijk van een externe internetverbinding maar is uitgerust met een eigen wifi-signaal. Binnen een straal van 30 meter kunnen de aanwezigen alles perfect volgen op hun smartphone of hun tablet. De powerpoints zijn meteen best leesbaar tot in de kleine details en kunnen meteen ook opgehaald worden. Overigens werkt de beamer ook op batterijen zodat de voorstellingen zelfs buiten kunnen gegeven worden.

Roryco heeft tijdens een aantal presentaties ondertussen al pakweg 50 bestellingen kunnen plaatsen. De crwodBeamer kost zo’n 800 tot 900 euro. De productie kan dan ook eerlang opgestart worden.

De start-up in Edegem is financieel onderbouwd door kennissen en vrienden van Romaen en Ryckaert. In de komende weken wordt echter nog een crowdfunding opgezet waarmee ze nog eens 1,5 tot 2 miljoen euro willen ophalen. Het businessplan: tijdens de komende vier jaar 75.000 toestelletjes verkopen. Break-even na twee jaar. Uiteindelijk dus ook de Amerikaanse markt op. De crowdBeamer zal in de komende maand mei beschikbaar zijn.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.