Nieuws Antwerpen Cru in Wijnegem brengt nieuw winkelconcept

Cru in Wijnegem brengt nieuw winkelconcept

Cru in Wijnegem brengt nieuw winkelconcept

gondolaMet de lancering van zijn nieuw embleem “Cru” in Wijnegem zet de Colruyt Group een zoveelste stap in zijn verdere commerciële uitbouw. Cru is een originele versmarkt die het vooral van zijn winkelbeleving met ambachtelijkheid en streekgebondenheid moet hebben. Lage prijzen zijn daarbij helemaal geen absolute prioriteit.

Zowat anderhalf jaar geleden zette Colruyt zijn eerste Cru op in Overijse. Het ging toen nog om een experiment. De winkel in de vroegere vierkantshoeve had evenwel zoveel succes dat het concept in de hoofdzetel van Colruyt in Halle verder uitgewerkt werd. Wijnegem werd daarbij uitgezocht als de definitieve startup van het nieuwe concept.

De Cru werd in Wijnegem geopend in de oude Mouterij aan het Albertkanaal, een enkele tijd terug nog volledig vervallen locatie die inmiddels door kunst- en antiekhandelaar Axel Vervoordt omgebouwd wordt tot een luxueuze woonomgeving. De oude fabrieksgebouwen worden zoveel als een woon- en werkcomplex. De site “Kanaal” ligt overigens helemaal geïsoleerd, buiten het centrum van Wijnegem. Wie er winkelen wil moet er dus echt wel een hele inspanning voor doen.

Winkelen in de Cru is in dit opzicht evenwel een hele beleving. Het gaat er niet om snel je boodschappen af te handelen en indien mogelijk ook nog zo goedkoop mogelijk. Bij Cru winkelen is een wandeling doorheen een kleurrijke versmarkt van vaak heel erg lokale producten en er geholpen worden door gespecialiseerde
metiers die je graag bijstaan in de keuze van groenten en vlees bv.

Net als in Overijse, wil Cru zich aanpassen aan de lokale omgeving. De meeste personeelsleden zijn afkomstig uit de onmiddellijke buur. Cru doet bovendien een beroep op lokale leveranciers zoals de bekende kaaswinkel Van Tricht en chocolatier Jitsk.

De officiële opening tijdens het afgelopen weekeind had heel wat succes. Niet enkel de mensen uit de onmiddellijke omgeving kwamen alvast een kijkje nemen. Het ziet er daarom naar uit dat de winkel effectief een trefpunt zal worden voor de hele regio.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.