Nieuws Antwerpen Cruiseseizoen in Antwerpen van start gegaan

Cruiseseizoen in Antwerpen van start gegaan

Cruiseseizoen in Antwerpen van start gegaan

De MS Astoria, het oudste cruiseschip ter wereld, is in Antwerpen voor anker gegaan. Daarmee is het cruiseseizoen meteen van start gegaan. Er worden dit jaar 30 zeecruises en 594 riviercruises verwacht, samen goed voor meer dan 100.000 passagiers.

Het is de eerste keer dat de MS Astoria Antwerpen aandoet. Het schip, dat werd gebouwd in 1948, werd enkele jaren geleden volledig gestript en volledig vernieuwd. Ook de Columbus zal dit jaar voor het eerst in Antwerpen aanleggen. Het meet 245,6 meter en zal meteen het grootste cruiseschip zijn dat Antwerpen aandoet. Een andere gigant uit de cruise-wereld, de MS Crystal Symphony, zal dit jaar aanmeren in Antwerpen. Op 3 augustus zullen duizend passagiers ontschepen en moeten er evenveel opnieuw inschepen. Organisatorisch wordt dat een hoogstandje. Op het eind van het jaren volgen er dan traditioneel nog en aantal kerstcruises.

Ook voor riviercruises wordt het naar verwachting een topjaar. Vorig jaar ontving de stad liefst 689 riviercruises. Ook dit jaar wordt gemikt op een gelijkaardig getal. Het hoogseizoen van die riviercruises komt de volgende weken wanneer er meerdere schepen tegelijk aanmeren  in het Kattendijkdok en aan de Scheldekaaien.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.