Nieuws Antwerpen Cybersecurity coach Toreon versnelt groei met investering in opleidingen

Cybersecurity coach Toreon versnelt groei met investering in opleidingen

Sebastien Deleersnyder.

Cybersecurity coach Toreon versnelt groei met investering in opleidingen

Het Antwerps cybersecurity bedrijf Toreon zet zijn groei nog extra kracht bij. Dat doet het met een investering in het opleidingsaanbod door een meerderheidsparticipatie in het Belgische Data Protection Institute (DPI).

De cyberaanval (DDOS) onlangs bevestigt nogmaals het belang van gespecialiseerde opleidingen tot cybersecurity experten die de eerstelijns bescherming vormen van ICT-systemen en persoonsgegevens. De vraag naar deze opleidingen is bij Vlaamse bedrijven sinds de Covid-crisis alleen maar toegenomen en het aanbod aan geschikte experts is nog steeds onvoldoende met meer dan 160.000 niet ingevulde vacatures in Europa alleen. Medeoprichter en CTO van Toreon Sebastien Deleersnyder staat het Data protection Institute (DPI) bij in hun expansie van het opleidingsaanbod. In een eerste fase versterkt Toreon het bestaande aanbod van DPI met securitytrainingen.

Deleersnyder ontwikkelt samen met DPI een nieuwe training voor Chief Information Security Officers (CISO’s). Daarbovenop krijgen de klanten van DPI toegang tot het huidige opleidingsaanbod van Toreon. Hieronder valt ook de Threat Modeling training. Dit is een techniek die ontwikkelteams en product managers gebruiken om cybersecurity bedreigingen in kaart te brengen en hun producten veiliger te maken.

“De opleidingen zijn niet alleen een unieke leerervaring door het samenbrengen van die disciplines. Door het brede deelnemersveld ontstaan er ook boeiende discussies tussen cursisten onderling. Een top-expert met didactische vaardigheden modereert het geheel en dat is het geheim tot onze succesformule”, aldus Peter Berghmans, ceo van DPI.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.