Nieuws Antwerpen Cyborn en Esas 3 Services zijn snelste groeiers van Vlaanderen

Cyborn en Esas 3 Services zijn snelste groeiers van Vlaanderen

Ceo Bavo De Cock met oprichter Robert Decant.

Cyborn en Esas 3 Services zijn snelste groeiers van Vlaanderen

ANTWERPEN/WILRIJK – Twee bedrijven uit het Antwerpse behoren bij de snelste groeiers van Vlaanderen. Dat blijkt uit de 19de uitreiking van de Trends Gazellen. Bij de kleine bedrijven was die eer weggelegd voor het Antwerpse Cyborn. Esas 3 Services uit Wilrijk was dan weer de beste in categorie middelgrote bedrijven.

Door de combinatie van organische groei en overnames zag de IT-dienstverlener Esas zijn omzet in 2019 verdubbelen tot 165 miljoen euro. Na een hertekening van de aandeelhoudersstructuur is het bedrijf helemaal klaar voor verdere groei. “Bijna wekelijks komt er een nieuw overnamedossier op mijn tafel. Toch zal de impact van de coronacrisis op onze jaaromzet zowat 20 procent bedragen, waardoor we dit jaar afstevenen op een nulgroei”, zegt Bavo De Cock, die eind 2019 de leiding overnam van oprichter Robert Decant.

Bij de kleine bedrijven wordt gekeken naar het Antwerpse Cyborn, jarenlang gekend als gesofisticeerde 3D-animatie- en gamestudio. Het bedrijf focust zich na 20 jaar nu meer op digital humans, digitaal gecreëerde figuurtjes die op het scherm bewegen als levende wezens. “Door corona zijn we in de rekrutering wat op de rem gaan staan, maar we hopen in 2021 de achterstand in te halen”, kijkt ceo Ives Agemans voorzichtig vooruit.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.