Chef Ivan Di Rose Na Berchem komt Ivan Di Rose met Da Fellini naar Vremde. Foto: Filip Spoelders

Da Fellini brengt Italië op het bord in voormalige brasserie De Pastoor van Vremd: “Pizza’s uit authentieke Napolitaanse oven”

Er is weer bedrijvigheid in het pand van de voormalige brasserie De Pastoor van Vremd. Het Italiaanse restaurant Da Fellini van de familie Di Rose uit Berchem opent dinsdag een bijkomende zaak in Vremde. “Om de authentieke oven ter plaatse te bouwen zijn drie Napolitanen naar Vremde gekomen.”

Restaurant Da Fellini is sinds zeven jaar een vaste waarde aan de Schomstraat in Berchem. Twee jaar geleden opende de familie Di Rose ook een zaak aan de Fruithoflaan, maar die gaat zaterdag dicht om vanaf dinsdag een nieuw culinair verhaal te schrijven in de Boechoutse deelgemeente Vremde. “Ons restaurant in de Schomstraat blijft open terwijl we naar Vremde komen. We wisten dat het pand leegstond en het biedt meer mogelijkheden dan de locatie aan de Fruithoflaan”, vertelt chef en zaakvoerder Ivan Di Rose.

De vroegere pastorie van Vremde met terras vooraan en een ruime tuin achteraan straalt dan ook een Italiaanse sfeer uit in zomerse dagen. “Net als in Berchem zullen we verse Italiaanse gerechten bereiden. In Vremde zijn onze klanten ook welkom om iets te drinken, bijvoorbeeld tijdens hun fietstocht, en bakken we pizza’s. Mijn pizzabakker komt uit Napels en om de authentieke oven ter plaatse te bouwen zijn drie Napolitanen naar Vremde gekomen.”

De voormalige pastorie met terras vooraan zou zo in Italië kunnen staan. Foto: Filip Spoelders

Wisselende gerechten

Naast een vaste kaart met pizza’s zal Ivan op een krijtbord wisselende gerechten voorstellen. “We werken met de beste en de meest verse ingrediënten van de dag. Die kunnen wekelijks of soms dagelijks veranderen. De gasten zullen voor de voor- en hoofdgerechten de keuze krijgen uit meerdere vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Uiteraard ontbreken de klassiekers zoals lasagna, vitello tonnato, ravioli en andere pasta niet.”

In de zaal kunnen tachtig gasten in een zuiderse sfeer komen lunchen en dineren. “De grote foto aan de muur is Canna, mijn geboortedorp in Calabrië”, zegt Ivan. “Dat komt terug in al onze zaken. Het restaurant kan opgedeeld worden en boven is ruimte voor een vergaderzaal.”

“Alle gerechten zijn ook af te halen. Tijdens het wachten kunnen de gasten genieten van een wijntje aan de bar”

Ivan Di Rose

Het terras vooraan en zeker de tuin achteraan nodigen uit om te stoppen voor een glas. “De mensen zijn welkom om alleen iets te drinken. Als ze honger krijgen, serveren we bij de drank typische Italiaanse hapjes zoals gefrituurde courgette met bloem tot enkele stukjes pizza. Alle gerechten zijn ook af te halen. Tijdens het wachten kunnen de gasten genieten van een wijntje aan de bar.”