Nieuws Antwerpen Daniël Lievens nieuwe CEO van Nxtport

Daniël Lievens nieuwe CEO van Nxtport

Daniël Lievens nieuwe CEO van Nxtport

Daniel Lievens, medeoprichter van afhaalpuntennetwerk Kiala, is de nieuwe CEO van Nxtport, een dataplatform dat werkt voor en door de Antwerpse havengemeenschap. Dat meldt de organisatie.

Met NxtPort willen de grote Antwerpse havenfederaties grote hoeveelheden gegevens van onder meer rederijen, loodsen, douane en terminaloperatoren samenbrengen om toepassingen te maken die hun logistieke goederenstromen kunnen verbeteren. Mede doordat internetgiganten als Alibaba, Amazon en Google inzetten op ‘big data’ en/of logistieke processen, willen de initiatiefnemers de Scheldestad in de kijker zetten als “geavanceerde haven die inzet op de toekomst”.

Eind januari werd NxtPort officieel gelanceerd, onder meer door kersvers voorzitter Karel Plasman, voormalig topman van dienstenbedrijf Acerta. Een CEO voor NxtPort was er nog niet. De keuze viel uiteindelijk op Daniel Lievens, die in 2000 Kiala mee oprichtte, een afhaal- en retourdienst die sinds 2012 tot de Amerikaanse UPS-groep behoort.
Eerder was Lievens ook consultant voor de bedrijven Siemens en Arthur Andersen en begeleidde hij multinationals en groeiende bedrijven. Hij heeft meer dan 23 jaar technologische en innovatie-ervaring, waarvan 17 jaar in de logistieke sector. Sinds 2014 leidde hij een eerste Europees innovatiecentrum van UPS.

Nu is hij officieel aangesteld als CEO van NxtPort. Een centraal dataplatform is van “onschatbare waarde” voor de Antwerpse haven, zegt Lievens. “Het zal bijdragen tot het aanpakken van belangrijke uitdagingen in de sector, waaronder mobiliteit en veiligheid”, stelt hij.

Plasman is verheugd met de keuze. Hij denkt dat Lievens met zijn achtergrond en leiderschap NxtPort  de volgende jaren zal laten uitgroeien tot de wereldwijde referentie op gebied van datagebruik, technologie en slimme logistiek in een havenomgeving.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.