Nieuws Antwerpen De Ceuster NV doet beroep op Talentenwerf

De Ceuster NV doet beroep op Talentenwerf

De Ceuster NV doet beroep op Talentenwerf

De Ceuster NV uit Sint-Katelijne-Waver, gespecialiseerd in precisie-nivelleerwerk, is in het hele land gekend als gespecialiseerd loonwerkbedrijf voor tuinbouw, sport, openbaar groen en industriebouw.

Het bedrijf heeft momenteel meer aanvragen dan het kan uitvoeren. De groei wordt beperkt door het feit dat de functie van nivelleerder een echt knelpuntberoep is geworden. “Ervaren bullmachinisten wegplukken bij andere bedrijven is niet meteen onze stijl en dat levert trouwens ook niet altijd medewerkers met de juiste motivatie op”, zegt Stef Knaepkens, algemeen directeur De Ceuster NV.

Daarom zet De Ceuster NV samen met Talentenwerf een project in gang om gemotiveerde werkzoekenden zonder ervaring gratis op te leiden tot nivelleerders van de toekomst voor tewerkstelling in eigen bedrijf.

Dieter Carré, coördinator Talentenwerf: “De uitdaging van De Ceuster past perfect binnen het concept van Talentenwerf. Dit is een initiatief dat VDAB, Stad Antwerpen, Provincie Antwerpen en fvb Constructiv, het sectorfonds van de bouwsector, lanceerden om het grote tekort aan geschoolde bouwwerknemers op te lossen.”

Talentenwerf is een unieke samenwerking. Elke partner zet experts en middelen in om het tekort aan specifiek geschoolde bouwwerknemers op te lossen.
Het nieuwe opleidingstraject nivelLEREN voor werkzoekenden start op 12 mei en loopt tot 11 augustus. Kandidaten volgen eerst een ruime theoretische en praktische opleiding bij VDAB en worden daarna verder klaargestoomd voor het precisie-nivelleren met werkstages bij De Ceuster. Voorkennis is niet vereist, motivatie om een vakman te worden absoluut wel.

Er worden enkele infosessies ingericht (11,18 en 25 april) om 6u bij De Ceuster. Inschrijven is verplicht via Talentenwerf.
Stef Knaepkens: “We hebben bewust voor een vroege infosessie gekozen. Onze medewerkers vertrekken elke ochtend om 6u vanuit Sint-Katelijne Waver naar klanten. Dus goed uit je bed kunnen, is een eerste vereiste voor onze toekomstige medewerkers.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.