De Gele Flamingo

De Gele Flamingo uit Brasschaat boomt dankzij babyboom

De online family concept store De Gele Flamingo uit Brasschaat biedt de mogelijkheid om via hun site geboortelijsten aan te maken, en dat is een booming business. Eind 2020 werd een heuse babyboom voorspeld omwille van de coronacrisis. Dat zag De Gele Flamingo ook terug in hun online bestellingen van geboortelijsten. Waar er eind 2020 gemiddeld 180 lijsten per maand aangemaakt werden, zit het aantal enkele maanden later al op zo’n 280 lijsten per maand. Een stijging van 55%.

Het concept online geboortelijsten is een echte revolutie in de Belgische markt. De Gele Flamingo bracht in 2016 als eerste een online tool voor geboortelijsten uit. Later ontwikkelde de webshop hier ook een specifieke app voor.

“We beseffen het verlangen van ouders om dit online te doen. Het is niet alleen veiliger, maar het verlicht ook de heisa om alle items op te halen aangezien alles gewoon thuis geleverd kan worden”, zegt Sophie Claes, oprichtster van De Gele Flamingo.

Het is geen geheim dat de coronacrisis iedereen doet teruggrijpen naar webshops en online tools. Uit cijfers van BeCommerce bleek dat de Belg vorig jaar een derde meer online spendeerde. Opmerkelijk zijn het de categorieën waarin De Gele Flamingo opereert die gigantisch snel groeien. Het aankopen van speelgoed steeg met een vierde. Kleding en personal lifestyle nam toe met zo’n 50%.