JCI Jonge Antwerpse Ondernemer van het jaar Filip Smet, Julie Vets, Thomas Vanderhoydonck, minister Annelies Verlinden en Chris Brouwers van Provincie Antwerpen. Foto: JCI

De JCI Antwerpse Jonge Ondernemer van 2024 is… Thomas Vanderhoydonck

Thomas Vanderhoydonck van Fietsen De Geus is verkozen tot JCI Antwerpse Jonge Ondernemer van het jaar verkozen. Als Antwerpse laureaat neemt hij het in de Vlaamse finale op 30 mei op tegen de andere provinciale winnaars. De publieksprijs was voor Julie Vets van GoFluo.

Voor de trofee werden drie kandidaten naar voor geschoven: Julie Vets (GoFluo), Thomas Vanderhoydonck (Fietsen De Geus) en Filip Smet (Amotek Technologies). De drie rasechte Antwerpse ondernemers waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk bekroonde de jury Thomas met de titel van JCI Antwerpse Jonge Ondernemer 2024.

Thomas Vanderhoydonck was pas 22 toen hij eigenaar werd van Fietsen De Geus. Zijn drijfveer om op deze prille leeftijd al ondernemer te worden, wordt gevormd door zijn besef dat de fiets een ongekend positieve invloed heeft op Antwerpen. Dit besef kreeg Thomas nadat hij tijdens een opleiding fietsenmaker de veelzijdigheid van de tweewieler begon te begrijpen. Hij zag met eigen ogen de inzetbaarheid voor zeer uiteenlopende doelgroepen: van pendelaars tot gezinnen en van plezierfietsers tot bedrijven. Met De Geus Plus, waarmee mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid tot fietsenmaker, en een samenwerking met GoForest, een organisatie die namens Fietsen De Geus één boom plant voor elke verkochte fiets, toont Thomas zijn ondernemerschap ook op maatschappelijk vlak.