De Koloniaal zet ook oldtimers in showroom

koloniaal

Nogal wat mensen houden van de exotische koloniale sfeer. Het maakt herinneringen los aan een mooi verleden. De Koloniaal, een gespecialiseerde winkel in exotisch meubilair en decoratiemateriaal heeft daar al vele jaren op ingespeeld. Het bedrijf breidt vandaag uit met een oldtimer showroom.

De Koloniaal aan de Antwerpse Noorderlaan lokt een speciaal publiek. Mensen die iets hebben met Congo, belangstellenden die houden van de exotische sfeer of gewoon mensen die iets anders willen dan iedereen. Teak meubelen bv., vitrinekasten, koffers, koloniale eetkamers, stoelen, oude deuren, zuiderse authentica.

Rudy Van Nuffelen startte zijn zaak op in 1988 en importeerde antieke goederen uit de overzeese kolonies. Samen met Ann Van der Eecken en de collega's die mee in de zaak kwamen ging hij geleidelijk aan ook eigen meubelcollecties uitbouwen. De Koloniaal beslaat ondertussen liefst 10.000 vierkante meter aan toonzalen, eigen ateliers en opslagmagazijnen. Er ligt een heuse schat aan koloniaal erfgoed opgeslagen net zoals eigentijdse collecties uit oud hout. Centraal blijven wél altijd het artisanaal horeca- en winkelmeubilair en de zuiderse slaapkamers.

Ingeraamd in datzelfde concept begint Rudy Van Nuffelen nu ook het concept Club 121. In een nabijgelegen gerenoveerd industrieel pand is een showroom uitgebouwd waarin 40 ingevoerde oldtimers opgesteld staan. Ze staan er in het zogenaamde consignatieconcept waarbij ook derden hun exclusieve classic car kunnen aanbieden aan potentiële klanten. Het gaat trouwens om meer dan auto's. Er kunnen ook waardevolle luxe-spullen verkocht worden binnen datzelfde systeem. Van Nuffelen is het in dit opzicht om een win-win situatie te doen waarbij iedereen zijn voordeel kan halen.

De Koloniaal is een beschermde merknaam die eigendom is van EMD.