De Linde verhuist naar nieuwe site

lindeDe Garage De Linde verhuist. Van de ene site aan de Boomsesteenweg in Aartselaar naar een andere. "Wij gaan binnenkort ook het merk Jeep aanbieden", zegt Carl Matheussen. "Op onze huidige site hebben wij daar onvoldoende plaats voor.  Wij trekken daarom eind dit jaar naar een nieuw gebouw aan dezelfde Boomsesteenweg. Onze historische hoofdzetel wordt dan later verkocht."

De Linde
heeft een naam als een klok. De Antwerpse dealer van de Italiaanse merken Fiat, Lancia en Alfa Romeo gaat het al meer dan 50% jaar  voor de wind. De garage zet elk jaar zo'n 500 auto's af. Na enkele moeilijke crisisjaren in autoland gaat het ook De Linde weer beter. Omdat Fiat zelf al enkele tijd geleden de controle overname van het Amerikaanse merk Chrysler kan ook De Linde zijn aanbod verruimen. "Wij gaan er Jeep bij nemen, een gerenommeerd merk van Chrysler dat met zijn modellen Cherokee en Renegade een internationale reputatie heeft. Onze huidige showroom is daartoe echter te klein. We hebben meer ruimte nodig. Wij hebben dan ook uitgekeken naar een alternatief."

Omdat de Boomsesteenweg nog altijd een uitstekende ligging is heeft De Linde ervoor geopteerd om binnen dezelfde omgeving te blijven. Het werd de hoek van de Boomsesteenweg (nr 54) met de Bist (afrit Schelle). Daar zal een complete nieuwbouw opgetrokken worden die De Linde dan zal huren. De bouwwerken moeten normaal na de zomervakantie opgestart worden. De nieuwe garage moet dan tegen het einde van dit jaar beschikbaar zijn.

De Linde is destijds in 1962 als garage opgestart door Charles Matheussen, de vader van de huidige zaakvoerder Carl. De groep is vandaag nog altijd in familiehanden. De vestiging in Mortsel werd in 2009 weer gesloten.

Het bedrijf stelt vandaag 18 mensen tewerk. "We zullen in onze nieuwe vestiging een ruime parking hebben, een modern atelier met negen hefbruggen en onze klanten op die manier meer service kunnen bieden.