Nieuws Antwerpen De Nacht van de kmo

De Nacht van de kmo

De Nacht van de KMO - Jan Adriaenssens

De Nacht van de kmo

Vrijdag 17 maart tijdens De Nacht van de KMO, een organisatie van kmo-promoties vzw, werden in acht categorieën de trofeeën  uitgereikt aan de meest verdienstelijke ondernemingen die een verschil maken en voor economische welvaart en werkgelegenheid zorgen. Niet minder dan 420 personen schreven zich in voor het evenement.

Voorzitter Freddy Michiels: “Vlaanderen is een uitgesproken kmo-regio. Kmo’s vormen de ruggengraat van onze economie. In België creëren zij 69,3 % van de totale tewerkstelling en 61,4% van de toegevoegde waarde. In totaal goed voor 1,8 miljoen arbeidsplaatsen en 115 miljard euro aan toegevoegde waarde. Met dit evenement willen wij kmo’s dan ook een hart onder de riem steken.”

Eind 2016 maakte de jury uit de talrijke kandidaturen voor elke trofee – op de Carrièreprijs na – een selectie van 5 kmo’s. Onder kmo verstaat de jury een onderneming met 1 tot maximum 250 werknemers en een maximum omzet van 43 miljoen, maatstaf die ook het Agentschap Innoveren en Ondernemen hanteert.
Aansluitend informeerde kmo-promoties vzw de business community over de genomineerden. Iedereen die een plaats reserveerde voor De Nacht van de KMO ontving per trofee een stemformulier dat uiterlijk 10 maart bij de aangeduide gerechtsdeurwaarders moest toekomen om geldig te zijn.

Met de Carrièreprijs is Jan Adriaenssens gehuldigd. Hij nam op 25-jarige leeftijd BMW Jorssen van zijn schoonvader over. Hij richtte AMB Holding in Aartselaar op dat tot de top 5 van de autoretail behoort. Zijn jong vastgoedbedrijf JURA hoopt Adriaenssens minstens even stevig uit te bouwen als zijn autobedrijven.

Het ‘Idee van het Jaar’ komt van Cybercontract in Turnhout dat gespecialiseerde verzekeringsoplossingen tegen cybercriminaliteit biedt en de trofee van Advocatenkantoor Jan Bergmans in ontvangst mocht nemen.

Beeple uit Berchem maakt zich verdienstelijk als ontwikkelaar van de gelijknamige online tool waarmee werkgevers op eenvoudige wijze flexibele werknemers kunnen managen. Het bedrijf behaalde de trofee ‘Starter van het Jaar 2016’ die gesponsord is door ‘made in Antwerpen’.

De trofee voor het ‘Vastgoedproject 2016’ uitgereikt door Ingrid Ceusters (Group Hugo Ceusters-SCMS NV) ging naar het nieuwe Havenhuis waar het Havenbedrijf zijn intrek nam.

Martal Houtimport nam de trofee voor het ‘Meest belovend Exportbedrijf’ uitgereikt door Atradius mee naar Sint-Katelijne-Waver.

Marcel Buelens, ceo luchthavens Antwerpen en Oostende, ontving de trofee ‘Persoonlijkheid van het Jaar’ die ter beschikking wordt gesteld door ASAP.be.

De ‘Uitspraak van het Jaar’ schrijven we op het conto van VBO-gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans voor wie de door Viewtone voorziene trofee is voorbehouden.

Tenslotte ging Unifly uit Deurne aan de haal met de trofee ‘Meest belovend bedrijf van 2016′ uitgereikt door BNP Paribas Fortis. Vorige week nog werd Unifly bekroond tot Scale-up van het Jaar. Het Antwerpse bedrijf scheert internationaal hoge toppen met een oplossing voor de veilige integratie van drones in het luchtruim. Tegen het einde van 2017 beoogt het bedrijf zijn het personeelsaantal te verdubbelen. Het softwarebedrijf is dan ook hard op zoek naar kandidaten met ervaring in luchtvaart en technologie.

Enkele foto’s (c) Wilfried Deferme freewheel.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.