Nieuws Antwerpen De Poolster in vereffening

De Poolster in vereffening

De Poolster in vereffening

poolHet pekelharingbedrijf Poolster uit Borgerhout is definitief in vereffening gesteld. Dat blijkt uit een publicatie in het staatsblad. Het bedrijf was enkele tijd geleden al overgenomen door de Antwerpse visgroothandel Verbiest. De Poolster is na 87 jaar een vertrouwd streekproduct dat in die transactie als merk zijn toekomst evenwel gegarandeerd kreeg. Verbiest is een visleverancier aan supermarkten, zelfstandige vishandels, traiteurs, restaurants, groothandels en zelfs particulieren.

Pierre en Ludo Stubbe, de zaakvoerders van De Poolster hielden het enkele tijd geleden echter voor bekeken. Ze waren aanvankelijk van plan om er gewoon mee te stoppen maar de groep Verbiest klopte tijdig aan om alvast het merk en de traditie te redden. De deuren zijn in Borgerhout weliswaar dicht doch het merk de Poolster wordt voortaan aangemaakt in een Gents bedrijf dat de receptuur van het Antwerpse product respecteert.

De Poolster was al sinds 1928 gevestigd in Borgerhout. De Nederlander Pierre Stubbe (sic) was in de jaren twintig van de vorige eeuw naar Antwerpen afgezakt om hier als chef-kok te werken. Hij wilde echter zelf iets uit de grond stampen en begon begon met een eigen frituurwagen op de Varkensmarkt, nu het Luitenant Naeyaertplein in Borgerhout. Vroeger bestonden er nog geen Bicky Burgers om bij de frietjes te eten. Een hardgekookt ei, een augurk of een cervela, en dan had je het wel gehad. Inventief en ondernemend als hij was, wilde grootvader Stubbe zelf iets fabriceren en startte hij met gepekelde haring. Op de duur kwamen de mensen niet meer voor zijn frietjes, maar voor zijn rolmopsen. Vele mensen vroegen hem ook voor familie en vrienden haring in te leggen. De vis haalde het op de lange duur van de frietjes. Zijn eigen haringbedrijf Poolster zag zodoende het levenslicht. Na zijn legerdienst kwam ook de zoon Jacques mee in het bedrijf.

De BVBA Poolster werd finaal eerder deze maand in vereffening gesteld.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.