Nieuws Antwerpen De Somer focust op akoestiek in kantooromgeving

De Somer focust op akoestiek in kantooromgeving

De Somer focust op akoestiek in kantooromgeving

toonMet bijna 30 jaar expertise specialiseert De Somer Total Office Solutions zich sedert enige tijd in akoestische kantooroplossingen. Meer en meer stelt het Antwerpse bedrijf daarbij vast dat men terugkomt van grote kantooreilanden waar iedereen iedereen kan zien, maar waar vooral alle medewerkers elkaar voortdurend horen. “Het is niet voor niets dat werkgevers veel van hun medewerkers geconfronteerd zien met burn outs of andere klachten”, zegt Toon De Somer.

De Somer Total Office Solutions is als bedrijf gespecialiseerd in de inrichting van kantoren. Daarbij staan ergonomie centraal, efficiëncy en stijl.

“Studies tonen aan dat een luidruchtige en slecht aangepaste werkomgeving een nefaste invloed heeft op de gezondheid en de werklust van de medewerkers. Nochtans kan dit probleem met vrij eenvoudige oplossingen  worden gecounterd”, weet Toon De Somer als managing director van de kantoorspecialist heel zeker.

Toon De Somer maakte er een erezaak van om zijn volledige team op akoestisch gebied bij te laten scholen zodat zij met degelijk advies de klanten kunnen bijstaan. Meer bepaald ingenieur Pieter Schevenels van Pretty Sound Acoustics uit Sint-Truiden bracht de medewerkers van De Somer de akoestische beginselen bij.

De Somer benadrukt dat het het allerbeste is om bij de inrichting van een nieuwe kantoorruimte vooraf stil te staan bij het akoestische comfort dat het lokaal aan zijn gebruikers moet bieden. “Een goede akoestische planning kan achteraf veel problemen vermijden en bijkomende kosten uitsparen. Achteraf aanpassingen aanbrengen is altijd iets omslachtiger en vaak minder succesvol.”

Zelfs als er niet vooraf werd stilgestaan bij de akoestische kwaliteiten van een kantoorruimte blijft er volgens Toon De Somer achteraf nog heel wat mogelijk. In de showroom van zijn bedrijf aan de Bredastraat in Antwerpen richtte hij een complete ruimte in met tal van akoestische oplossingen. “Geluidsabsorberende muren, dito schilderijen, speciale meubelen, zelfs verf met akoestische kwaliteiten kunnen het verschil maken”, weet De Somer uit ervaring.

De Somer Total Office Solutions doet niet enkel aan kantoorinrichting. Het bedrijf verhandelt daarnaast ook printers en kantoormeubilair.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.