Nieuws Antwerpen De Streekkrant verandert weldra van naam

De Streekkrant verandert weldra van naam

De Streekkrant verandert weldra van naam

Recent kondigde Roularta Media Group aan dat de vertrouwde De Streekkrant die ook in de Antwerpse regio wordt verdeeld, en  in Limburg bekend is als De Weekkrant, na meer dan 50 jaar van naam verandert. Vanaf 18 januari valt Deze Week in de brievenbus van de Vlaamse gezinnen.

De succesvolle huis-aan-huis krant ondergaat niet alleen een naamsverandering; er worden ook nieuwe ambities aan toegeschreven want in al die jaren onderging het gratis weekblad omzeggens geen wijzigingen.

Volgens Xavier Bouckaert, CEO van Roularta, toonde een uitgebreide rondvraag aan dat zowel lezers als adverteerders op zoek waren naar ‘iets anders’. Dat ‘iets anders’ verwijst naar meer redactionele inhoud. Naast advertenties en immo-, job- en autozoekertjes zal het nieuwe Deze Week meer aandacht besteden aan puur regionaal nieuws met zelfs ruimte voor diepte-interviews.

Het aantal edities zal van 48 edities teruggebracht worden tot 34, maar tegelijk verdubbelt Deze Week in volume op een oplage van zo’n 2,5 miljoen exemplaren.

Xavier Bouckaert stelt verder dat de naamsverandering geen jobverlies impliceert. De vaste redactionele equipe en het freelancenetwerk zouden zelfs lichtjes versterkt worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.