Nieuws Antwerpen De Talentenfabriek organiseert netwerkdag rond duaal leren

De Talentenfabriek organiseert netwerkdag rond duaal leren

De Talentenfabriek organiseert netwerkdag rond duaal leren

talentenfabriekOp 8 december organiseert de Talentenfabriek een Netwerkdag rond Duaal leren voor Antwerpse scholen en bedrijven binnen de chemische en technologische sector.

Duaal leren is een vorm van leren en werken tegelijkertijd.   Momenteel lopen er een aantal proeftrajecten. Op deze netwerkdag wordt vooruitgeblikt naar wat de toekomst brengt op het stuk van duaal leren en hoe u zich daar als school of bedrijf het best op voorbereidt. Hopelijk gaat u na afloop naar huis met nieuwe informatie en nieuwe contacten met scholen en bedrijven.

Er zijn sessies waar wordt bekeken hoe scholen het best worden voorbereid om om te gaan met duaal leren. Hoe kunnen we het aandeel werkplekleren verhogen in het huidige onderwijs? Vertrekkend vanuit enkele pilootprojecten uit ‘schoolbank op de werkplek’ en enkele ESF-projecten uit ’spoor 3’ wordt nagegaan hoe succes kan worden bereikt en waar de mogelijke valkuilen liggen. Theorie zal ook aan de praktijk worden getoetst.

Ook wordt nagegaan wat beide partijen, de school en het bedrijf, van mekaar verwachten. Hoe kan een kwalitatieve werkplek worden gedefinieerd? Verder zijn er sessies waar u kan leren hoe de partners van duaal leren mekaar optimaal kunnen ondersteunen, er worden tools aangereikt zoals de competentietool http://www.duaalcompetent.be/, er is een opleiding mentoring met twee opleidingspaletten voor de mentor, er is een sessie genaamd ‘werkplekleren plus’ waarbij een groep leerlingen of een klas gelijktijdig op werkplekleren gaat in een bedrijf.

De sessie gaat dus door op 8 december 2016

adres: Den Bell, Francis Wellesplein 1, 2018 Antwerpen

Inschrijven kan via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.