Nieuws Antwerpen De weg naar suikervriendelijke horecazaken 

De weg naar suikervriendelijke horecazaken 

vlnr Staatssecretaris Philippe De Backer, Jeremie Landweer en Zucsu-oprichtster Dr. Christine Pelckmans

De weg naar suikervriendelijke horecazaken 

vlnr Staatssecretaris Philippe De Backer, Jeremie Landweer en Zucsu-oprichtster Dr. Christine Pelckmans

vlnr Staatssecretaris Philippe De Backer, Jeremie Landweer en Zucsu-oprichtster Dr. Christine Pelckmans

Jeremie Landweer van de DKZ Group, bekend van onder meer restaurant De Kleine Zavel in Antwerpen, is voor Vlaanderen de nieuwe ambassadeur voor Zucsu. Stilaan wordt Zucsu dé referentie voor diabetesvriendelijke horecazaken. Recent werden de nieuwe webstek en bijhorende app gelanceerd.

De benaming Zucsu geeft een allusie op diabetes door zijn afkortingen/vertaling van ‘suikers’ in verschillende talen: Zucker, Zucchero, Sucre, Sugar ….en op het doel: bezig zijn met suikers.

“Dankzij deze digitale gids staat niets de horecasector nog in de weg om zijn keukens voor iedereen toegankelijk te maken. Ook voor diabetici”, stelt Jeremie Landweer.

Dit platform voor horeca, mensen met diabetes en al wie gezond wenst te eten, zag in 2014 het levenslicht dank zij Dr. Christine Pelckmans. En dat met slechts één doel voor ogen: de enorme afstand tussen restaurants en diabetici, die zich qua voeding heel wat moeten ontzeggen, drastisch te verkleinen.

Om dit te bereiken zorgt Zucsu voor betere begeleiding, een diepgaande kennis rond voedsel en stelt het de meest uiteenlopende info ter beschikking over de samenstelling van bereidingen. In die optiek werd tevens het handige scoresysteem voor de horecasector ontwikkeld. Restaurants kunnen op basis van hun inspanningen naar diabetici toe én het gebruik van koolhydraten in het menu een score van 1 tot 3 suikerklontjes behalen. Die quotering staat dan meteen garant voor het Zucsu-kwaliteitslabel wat de transparantie richting diabetici én alle andere klanten bevordert.

Op de site vindt men allerhande info en visies rond voedsel, diabetesvriendelijke recepten, nieuwtjes, restaurantlijsten opgesteld volgens de Zucsu-labels, een stukje webshop tot input van de ambassadeurs, updates voor de chefs omtrent hun berekening van koolhydraten bij bepaalde gerechten en veel meer.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.