Nieuws De werkplek van de toekomst: een combinatie van activeren en recupereren

De werkplek van de toekomst: een combinatie van activeren en recupereren

De werkplek van de toekomst: een combinatie van activeren en recupereren

Kantoren evolueren naar innovatieve werkplekken die inspelen op de noden van medewerkers om productief te zijn. Een energieke werkdag vraagt om de juiste balans tussen zitten, staan en bewegen. Een dynamische werkomgeving combineert bovendien activeren en recupereren. Een slim kantoor focust op ergonomie om het welzijn van medewerkers te waarborgen en voor een goeie dynamiek in het bedrijf.

Een slimme kantooromgeving

Het kantoor verandert in een hybride werkplek omdat we steeds vaker afwegen wat de meest geschikte plek is voor welke activiteit. Het kantoor van morgen heeft een slimme inrichting die inspeelt op de noden van een organisatie. Met plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Waar mensen kunnen connecteren en creatief samenwerken. Maar ook met ruimtes die ideaal zijn om te focussen of zelfs om te recupereren. Die zones zorgen niet alleen voor een productieve en inspirerende omgeving waar het aangenaam is om te werken, maar ze verhogen ook de bedrijfsprestaties en het welzijn van iedereen op kantoor.

Blijven bewegen

Ergonomie op de werkvloer is vandaag een basisvereiste. Een ergonomische bureaustoel voor zittend werk is daarbij een minimum. Ze stimuleren de juiste zithouding en er zijn zelfs stoelen die microbewegingen in alle richtingen mogelijk maken. Zo beweeg je zelfs wanneer je zit.

Daarnaast is het belangrijk om de hele dag in beweging te blijven. Een mix van zitten, staan en rondlopen, vermindert de totale zittijd. Het zitten om het halfuur onderbreken is een goede richtlijn. Die afwisseling helpt je volledige lichaam en geest om beter te functioneren. En dat heeft weer een positieve impact op je productiviteit, creativiteit en gedrevenheid.

 

Ruimte om te recupereren

Energie en productiviteit zijn één ding, maar vaak hebben we tijdens een drukke werkdag ook nood aan ontspanning. Internationaal onderzoek bevestigt dat een powernap goed werkt. Het is heel natuurlijk dat je lichaam na 7 à 8 wakkere uren nood heeft aan een beetje rust. Na de lunch kan je een vermoeid en lusteloos gevoel krijgen. Een korte rustpauze is veel effectiever dan vechten tegen dat gevoel.  Het helpt je even ontsnappen aan wat je job mentaal en fysiek eist en je kunt daarna met hernieuwde energie terug aan de slag.

Deskundig advies in ergonomische kantoorinrichting? Ergonomische oplossingen op maat? Ergodôme staat voor jou paraat. Showrooms in Kortrijk en Wilrijk.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.