Nieuws Antwerpen De winkelhaak opent nieuwe vergaderplekken

De winkelhaak opent nieuwe vergaderplekken

De winkelhaak opent nieuwe vergaderplekken

Het voormalige designcenter De Winkelhaak, bijgenaamd ‘House of C’,  heeft een grondige make-over gekregen.

Sinds kort is het een vergadercentrum geworden en kan je er terecht voor opleidingen, brainstormsessies, lezingen en noem maar op. In het centrum, dat vlak bij het centraal station is gelegen, zijn er 3 spiksplinternieuwe, state-of-the-art vergaderruimtes. “We willen daarmee aan de stijgende vraag naar creatieve event- en ontmoetingsplekken in de stationsbuurt tegemoetkomen’ zegt manager Klara De Smedt.

Het gebouw kaapte in 2003 verschillende architectuurprijzen weg. Het kwam er dus op aan de tentoonstellingsruimte op een architecturaal aanvaardbare manier te verbouwen. Het huidige management is tevreden met het resultaat. De openheid van het gebouw blijft bewaard en de vitrines nodigen uit om binnen te kijken naar wat er precies aan de gang is.

De Winkelhaak laat de creatieve sector niet los

Na drie maanden van intensieve bedrijvigheid en verbouwingen zijn de nieuwe publieke ruimtes van De Winkelhaak klaar. ‘Na grondig onderzoek kwamen we tot de slotsom dat er in de Antwerpse stationsbuurt te weinig inspirerende vergaderruimtes waren’ zegt Klara De Smedt. “Daar willen wij met ons nieuwe concept een antwoord op bieden. Met de toenemende mobiliteitsproblemen hebben we met De Winkelhaak bovendien een toplocatie.”

Na 15 jaar heeft designcenter De Winkelhaak zich dus omgevormd tot een vergadercentrum. Maar het nieuwe centrum laat de creatieve sector niet los.  “De creatieve sector manifesteert zich schitterend” zegt Klara De Smedt, “maar er is nog altijd werk aan de winkel(haak)”. Waar we 15 jaar lang ingezet hebben op start-ups, incubatie en promotie, willen we de komende jaren inzetten op professionalisering en maturiteit van de sector.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.