Nieuws Antwerpen Deens bedrijf GreenMobility kiest voor Antwerpen

Deens bedrijf GreenMobility kiest voor Antwerpen

Deens bedrijf GreenMobility kiest voor Antwerpen

ANTWERPEN – Het nieuwe autodeelproject GreenMobility, dat in 2016 in Kopenhagen werd opgericht, wordt opgestart in Antwerpen. Het gaat om een proefproject voor een periode van een jaar. Er worden enkel 100% elektrisch aangedreven wagens ingezet. In april 2020 start GreenMobility meteen met 200 à 225 wagens.

Schepen voor Mobiliteit Koen Kennis: “Dat GreenMobility na ervaringen in Denemarken, Zweden en Noorwegen nu voor Antwerpen kiest als eerste buitenlandse stad buiten Scandinavië om te investeren, toont aan dat onze stad op de Europese mobiliteitsmarkt een blikvanger is geworden.”

GreenMobility biedt stedelingen gemakkelijk, flexibel en duurzaam transport in de vorm van gedeelde elektrische stadsauto’s. Vanuit de wagens zal er een directe verbinding met een callcenter zijn dat 24/7 beschikbaar is. Bovendien worden de gebruikers gemotiveerd om de elektrische wagens zelf te laden als de capaciteit minder dan 60% bedraagt en zullen daar dan ook voor beloond worden. Hiervoor zijn in Antwerpen 11 hotspots met laad- en parkeermogelijkheden voor elektrische deelwagens.

DTM Taxi

Om het concept in Antwerpen te implementeren, werkt GreenMobility samen met DTM Taxi. Steve Van Avermaet, gedelegeerd bestuurder DTM Taxi: “We stellen vast dat de Antwerpenaar zich meer en meer multimodaal aan het verplaatsen is en verschillende nieuwe deelsystemen spelen hierop in. Een freefloating autodeelsysteem met kleine elektrische stadsauto’s positioneert zich perfect tussen het openbaar vervoer en deelsystemen zoals deelsteps of de Velo’s, ideaal voor de middellange verplaatsingen in de stad dus.”

Tijdens de proefperiode zal het project worden geëvalueerd om te bepalen of er een definitieve erkenning volgt. Daarbij wordt onder andere gekeken naar het aantal abonnees per wagen, het aantal ritten, de gemiddelde afstand en de gebruiksduur.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.