Nieuws Antwerpen deFilharmonie wordt Antwerp Symphony Orchestra

deFilharmonie wordt Antwerp Symphony Orchestra

deFilharmonie wordt Antwerp Symphony Orchestra

Nadat deFilharmonie recent in zijn nieuwe residentie in de Koningin Elisabethzaal is ingetrokken, heeft het orkest sinds 3 april ook een nieuwe ronkende internationale naam: Antwerp Symphony Orchestra.

“Met deze nieuwe naam willen we de banden met onze thuisstad verstevigen en een prominentere plaats innemen op buitenlandse podia. Want het Antwerp Symphony Orchestra ambieert zowel in Antwerpen als daarbuiten grenzen te verleggen en #thesoundofantwerp echt overal te laten weerklinken”, zegt intendant Joost Maegerman.

Het is nog steeds het doel van Antwerp Symphony Orchestra om hét symfonisch orkest van Vlaanderen te zijn, met Antwerpen als thuisbasis, en een zo groot mogelijk publiek –  waaronder de verschillende bevolkingsgroepen die deel uitmaken van het stedelijk weefsel – te ontroeren en inspireren door concertbelevingen van het hoogste niveau. De nieuwe naam van het orkest die de sterke band met Antwerpen weerspiegelt, is dan ook een goede zaak.

Aansluitend op de veranderingen die het Antwerp Symphony Orchestra de voorbije periode heeft doorgemaakt, staat seizoen 2017-2018 helemaal in het teken van contrasten. De klassieke concerten zullen vaak draaien rond een of meerdere tegenstellingen.
Er zijn heel wat nieuwigheden en nieuwe formats. Om er enkele te noemen: filmconcerten (Titanic met symfonisch orkest), theaterconcerten (met Jan Decleir, gebaseerd op Egmont van Schiller, op muziek van Beethoven), clubconcerten op donderdag om 21u met een uur ongedwongen klassiek en daarna beats in het atrium van de Koningin Elisabethzaal), en een heus galaconcert met wereldster Juan Diego Flórez, in belcanto-aria’s met groot orkest, om het nieuwe seizoen feestelijk te openen.
Het programma van het nieuwe seizoen staat vanaf 18 april online.

Het Antwerp Symphony Orchestra heeft sinds kort ook een vernieuwde Raad van Bestuur, waarin 6 dames en 9 heren zetelen. Onder voorzitterschap van Hugo Van Geet, zijn dat: Schepen Caroline Bastiaens als vertegenwoordiger van Stad Antwerpen, Bernadette de Bethune, Veerle Declerck, Wouter De Geest, Veroniek De Mulder, Annelies Keirsmaekers, Gedeputeerde van de Provincie Antwerpen Luk Lemmens, Griet Nuytinck, Kurt Van Eeghem, Jan Vanhevel, Regeringscommissaris financiën Geert Gravez, Regeringscommissaris cultuur Johan Huys, erevoorzitters Robert Baron Stouthuysen en Johan De Muynck.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.