Delitraiteur Schilde Ivan Cornelis, Jonathan Ipekdjian en Christophe De Mey. Foto: JAA.

Delitraiteur strijkt neer in voormalige autoshowroom: zeven dagen op zeven tweehonderd versbereide maaltijden

SCHILDE, WIJNEGEM - Nadat de Delitraiteurketen van de Belgische retailgroep Louis Delhaize vorig jaar al een winkel opende in Ekeren, is er nu ook één in Schilde. In een voormalige autoshowroom liggen voortaan zeven dagen op zeven minstens tweehonderd verschillende versbereide maaltijden, slaatjes en andere delicatessen te wachten.

De veertigste Delitraiteur, handig gelegen bij de inkom van Schilde langs de Turnhoutsebaan, wordt via een franchiseformule uitgebaat door drie jonge lokale ondernemers: Christophe De Mey uit Wijnegem en Jonathan Ipekdjian en Ivan Cornelis uit Schilde.

“We brengen met Delitraiteur iets extra, ongezien voor deze regio”, leidt Christophe ons trots rond in de imposante winkel van wel driehonderd vierkante meter. “Dan heb ik het niet alleen over onze uitgebreide openingsuren, maar vooral over het aanbod van dagverse kant-en-klare gerechten. Zowat al onze maaltijden zitten in de prijsklasse 9-12 euro.”

 

Gomad

De Mey is goed geplaatst om uitspraken te doen over de kwaliteit van wat er in de koelvakken ligt van de nieuwste voedingszaak in Schilde. “Zowat de helft van de maaltijden produceer ikzelf met mijn bedrijf Gomad in Wijnegem. We bouwden met de jaren een gigantische culinaire bibliotheek uit. In tegenstelling tot het grote repertoire blijven ambachtelijkheid en kleinschaligheid bij Gomad van groot belang. Ik durf te stellen dat we het gastronomisch niveau benaderen, zonder smaakversterkers of kleurstoffen uiteraard.”

“We zijn ook trots op onze officiële titel van inclusieve onderneming. We maken bewust werk van de opleiding en (her-)integratie van medewerkers uit doelgroepen die elders moeilijk aan de slag geraken. En ook duurzaamheid dragen we hoog in het vaandel. Onze maaltijden zijn zo verpakt dat er een minimum aan afval overblijft na consumptie”, aldus De Mey.

De drie zaakvoerders van Delitraiteur Schilde, de burgemeester en Delitrauteur-CEO. Foto: JAA.

“We draaien nu al een omzet van honderd miljoen euro op jaarbasis. De komende tien jaar willen we dat cijfer verdubbelen. In diezelfde tijd zullen we ook het aantal winkels verdubbelen, van veertig naar tachtig. In het Antwerpse is er zeker plaats voor vijf Delitraiteurs. Na Ekeren en Schilde zoeken we nu een locatie en partner voor een gemeente in de zuidrand van Antwerpen. In 2023 openen we sowieso nog winkels in Ukkel, Aalst en Lochristi”, aldus de zaakvoerders.