Nieuws Antwerpen Deme aantrekkelijkste werkgever

Deme aantrekkelijkste werkgever

Deme aantrekkelijkste werkgever

Baggerbedrijf Deme is dit jaar de aantrekkelijkste werkgever van België. Dat blijkt uit een bevraging die uitzendkantoor Randstad eind vorig jaar organiseerde bij 11.000 Belgen. België volgt daarmee de wereldwijde trend dat in elk land een bedrijf van eigen bodem als aantrekkelijkste werkgever wordt verkozen. De top vijf liggen wel erg dicht elkaar. Andere bijzonder aantrekkelijke bedrijven zijn Pairi Daiza, Janssen Pharmaceutica, GSK en Studio 100. Randstad merkt ook op dat Colruyt, in opvolging van Coca-Cola, in absolute zin de aantrekkelijkste werkgever is.
Van de mensen die Deme in de bevraging zeiden te kennen, gaf 51,3 pct een score van vier of vijf op vijf op de vraag “Zou u voor dit bedrijf willen werken?”. Het baggerbedrijf eindigt daarmee nipt voor Pairi Daiza (50,8), Janssen (50,3), GSK (50 pct) en Studio 100 (49,2). Verderop in de top tien staan ook nog VRT, Mediahuis, Procter & Gamble, Sabca en Coca-Cola. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Randstad Award dat zoveel Belgische bedrijven in de top 10 staan: maar liefst zeven. Niet in de top tien maar wel “een van de absolute winnaars”: Colruyt. In die rangschikking wordt namelijk ook rekening gehouden met de naamsbekendheid, en daar stoot Colruyt voor het eerst in zeven jaar Coca-Cola van de troon.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.