https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2021_09_23_f4d6dcc6-71d1-4a7b-8177-b46421e22e24 Foto: rr

Den Uil is uitgezongen: overnemer gezocht voor taverne aan Universiteitsplein

De bekende taverne Den Uil, aan het Universiteitsplein in Wilrijk, is uitgezongen. De zaak, die al meer dan veertig jaar bestaat, is al sinds september gesloten. VH Auctions zoekt nu een overnemer. En voor de zoutwatervissen die er nog steeds vrolijk in het aquarium rondzwemmen vinden ze die liever vandaag dan morgen.

Snaveltjes toe, daar op de hoek van de Doornstraat en de Krijgslaan in hartje Wilrijk. In september sloot de zaak al de deuren. Eerst leek dat slechts tijdelijk te zijn, maar het doek is nu dan toch gevallen. VH Auctions uit Zele zoekt naarstig naar iemand die het hele handelsfonds overneemt.

“We hebben al enkele contacten met horecamensen uit de buurt”, zegt Kurt van Hunsel van VH Auctions. “Maar een concrete overnemer is er nog niet. We hebben goede moed dat deze bekende zaak - de naam staat nog steeds als een klok hier in Wilrijk - een doorstart zal kunnen maken.”

En dan gebeurt liefst zo snel mogelijk. Niet omdat de laag stof op de tafels en de stoelen te dik wordt, maar omdat de exotische zoutwatervissen in de zaak veel zorg nodig hebben. “In tegenstelling tot zoetwatervissen, heeft dit soort vis meer aandacht nodig. Iedere dag gaat iemand van ons ter plaatse om ze te voederen en de filters te reinigen. We hebben hier te maken met levende wezentjes, dus proberen we hen de best mogelijke zorg te geven. De vissen zijn daarom ook apart te koop.”

Als er toch geen overnemer gevonden wordt, zal VH Auctions de inboedel in aparte loten veilen. “Al zouden we dat jammer vinden”, zegt Van Hunsel. “Den Uil is een referentiepunt in de buurt. Mensen uit de omringende serviceflats kwamen hier steevast voor hun pintje of hun pannenkoek.”