Nieuws Antwerpen Dennenhof neemt nieuw hotelgebouw in gebruik

Dennenhof neemt nieuw hotelgebouw in gebruik

Dennenhof neemt nieuw hotelgebouw in gebruik

BRASSCHAAT – Het Van der Valk Hotel Dennenhof in Brasschaat heeft een nieuw hotelgebouw met 42 comfortabele kamer geopend. De nieuwbouw neemt de plaats in van een verouderd gebouw dat begin 2018 werd afgebroken. In totaal beschikt het driesterrenhotel nu over 84 kamers.

Na de afbraak van het oude hotelgebouw ging de bouw van het nieuwe complex in april 2018 van start. Er werd gekozen voor hedendaagse architectuur met enkele klassieke elementen. De nieuwbouw is bovendien erg duurzaam: ze is stevig geïsoleerd en uitgerust met zonnepanelen. De 42 nieuwe kamers zijn ruim en worden gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, maar ook glas is nadrukkelijk aanwezig. Op de bovenste verdieping bevinden zich drie luxeuze duplexsuites voorzien van een sauna.

Familiale sfeer in modern kader

“Het oude gebouw moest wijken, niet omdat we meer kamers nodig hadden maar wel meer luxueuzere kamers”, verklaart manager Pierre van den Broek. “De vroegere hotelkamers waren gewoonweg te klein. We wilden het familiale karakter van Dennenhof zeker behouden. De kleinschaligheid is onze grootste troef. Maar we wilden ook meegaan met onze tijd en moderniseren door meer luxe en comfort aan te bieden aan onze gasten volgens de huidige Van der Valk-standaard.”

Behalve eigentijdse kamers heeft de nieuwbouw nog meer te bieden. Zo is er ook een gloednieuwe zaal die voor het ontbijt gebruikt wordt. In deze vierkante ruimte kunnen 150 gasten zittend plaatsnemen of 200 mensen staand voor een receptie. Aansluitend werd ook een volledig nieuwe keuken geïnstalleerd waar live-cooking mogelijk is. Het nieuwe hotelgebouw beschikt eveneens over twee vergaderkamers voor 2 tot 9 personen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.