Frituur Den Os opent op Ossenmarkt Foto: lava

Dennis opent frituur ‘Den Os’ op Ossenmarkt

Op de hoek van de Ossenmarkt en de Rozenstraat in Antwerpen opende Dennis Wielockx deze week de deuren van frituur ‘Den Os’. In het pand waarin eerder frituur De Jean huisde, wil de friturist een plek creëren waar tot in de late uurtjes lekker kan worden gegeten.

Dennis Wielockx heeft nog maar 25 jaren op de teller maar is ondertussen al een ervaren rot in zijn vak. Op zijn achttiende opende de Hobokenaar zijn eerste eigen frituur: ‘t Wolfke aan het Brilschanspark in Berchem. Niet veel later nam hij ook Mumford’s bistro over. Maar toen er een vennoot tussenuit viel, werd de frituur verkocht.

Dennis’ ondernemersdrang bleef intact. Zo richtte hij Rent@Bar op, een cateringbedrijf met onder meer een mobiele frietkraam. “In de zomer schuimen we het ene na het andere festival af. Maar in de winter, wanneer outdoor evenementen stilvallen, krijgen wij ook minder aanvragen. Daarom zocht ik naar een extra uitdaging om die periode te overbruggen”, vertelt de twintiger.

En die vond Niels op de Ossenmarkt. “Na meer dan negentien jaar kwam er onlangs een einde aan het tijdperk van frituur De Jean. Toen het pand te huur kwam te staan, was ik meteen verkocht. Ik wilde er iets jeugdigs en fris van maken. En dat idee viel in de smaak. Frituur Den Os was geboren.”

Of ook zijn frieten in de smaak vallen, zal weldra duidelijk worden. Wielockx doet alvast zijn stinkende best om meer te zijn dan een doorsnee frietkot. “Naast het klassieke aanbod pakken we uit met twee opvallende zaken. Enerzijds ‘loaded fries’, een frietje met daarop een mengelmoes van saus, vlees, kaas en groenten.”

“Anderzijds verkopen we ons eigen biertje, het ‘Os’ke’, een samenwerking met brouwerij De Mortselarij in Mortsel. Het is een IPA die prima samengaat met een frietje. Een os’ke in den Os op de Ossenmarkt. Het verhaal klopt gewoon”, lacht de friturist.

De studenten zullen het graag horen. “Eindelijk is er opnieuw een frituur in het hart van de studentenbuurt. Dat verklaart meteen ook onze openingsuren: van 16 uur tot 4 uur ’s nachts. Op die manier beschikken studenten alsnog over een plaats waar ze na middernacht terechtkunnen voor een deftige maaltijd.”