Desco breidt zijn netwerk steeds verder uit

descoMet de opening van een 18de vestiging in Aalst zet de groep Desco zijn expansie onverminderd verder. Desco is uitegroeid tot een belangrijke marktleider in de sector sanitair en verwarming. Met meer dan 300 werknemers tekent Desco vandaag voor een omzet van meer dan 150 miljoen euro.
Desco is 65 jaar geleden opgestart in Borgerhout. Frans en Pierre Dedecker hebben de bestellingen van hun eerste klanten destijds nog vervoerd met de bakfiets.

Het aanbod aan badkamers, verwarming en installatiemateriaal is indrukwekkend groot. Desco heeft vandaag als groothandel liefst 15.000 verschillende producten in voorraad. Een geautomatiseerd systeem zorgt ervoor dat de producten die verkocht zijn onmiddellijk vervangen worden. Een performante logistiek waarborgt de hoogste servicegraad van de markt.

Desco houdt ondertussen vast aan de typische verankering binnen een familiale KMO, zegt gedelegeerd bestuurder Frank Dedecker. Zo blijft het familiebedrijf onafhankelijk van het grillige beslissingspatroon van een beursgenoteerde groep. Bij Desco staat lange termijn denken en continuïteit centraal. De familiale structuur stelt Desco in staat voeling te houden met de noden van de professionele markt. Omdat de derde generatie ook de eindbeslissing in eigen hand houdt, kan er kort op de bal gespeeld worden.

De Desco slogan ” groeien en toch klein blijven” is nu, meer dan ooit, brandend actueel. De schaalgrootte, nodig om performant te presteren, realiseert Desco liever door autonome groei. Met korte communicatiekanalen en de aandacht voor persoonlijk contact blijft de firma voldoende “klein” om steeds een persoonlijke en klantvriendelijke service te waarborgen.

Door het wegvallen van een aantal ondersteunende maatregelen, zoals de premies voor condenserende ketels en de algemene economische situatie is de markt in 2013 niet echt groeiend. Het leeuwenaandeel van zijn groei realiseert Desco dan ook door het openen van nieuwe vestigingen. Zoals nu in Aalst. Dit is de 18de vestiging. Daarvan 13 in Vlaanderen. Met de Groep LPM heeft Desco sinds dit jaar ook vijf vestigingen in Wallonië.”