Nieuws Antwerpen Design topbeurs Interieur krijgt hoog bezoek

Design topbeurs Interieur krijgt hoog bezoek

INT16 FutureArchive ©Frederik Vercruysse

Design topbeurs Interieur krijgt hoog bezoek

INT16 FutureArchive ©Frederik Vercruysse

INT16 FutureArchive ©Frederik Vercruysse

Koningin Mathilde bezoekt op donderdag 20 oktober omstreeks 10 uur de 25ste editie van de tweejaarlijkse design topbeurs Interieur in Kortrijk Xpo. De koningin zal onder begeleiding van de Brusselse curatoren OFFICE, Kersten Geers en David Van Severen van het gelijknamige Brusselse 
 architectenbureau de standen van Belgische designmerken bekijken.

Onder impuls van Jo Libeer en Colette Deceuninck maakte de Kortrijkse designbeurs deze editie een radicale keuze voor topkwaliteit en avant-garde. De beurs mag dan al een ietsje kleiner ogen, de keuze voor het neusje van de zalm blijkt een goede zet. Ook de aanwezige standhouders reageren bijzonder enthousiast op deze strategische keuze.

De curatoren kozen het thema ‘Silver Lining – Interiors’. Zilver is in deze editie alom tegenwoordig, wat een mooie verwijzing is naar het jubileumjaar. Met de toevoeging 
 ‘Interiors’ wordt aan de terugkeer naar de roots van het oorspronkelijke Interieur gerefereerd. Terwijl in de jaren negentig en tweeduizend objecten op zich centraal stonden, iz de focus met deze editie weer naar complete interieurs verschoven. Dat is waar het eind jaren zestig voor Interieur mee begonnen is. De bezoeker kan letterlijk in verschillende kamers en sferen onderduiken, net zoals je dat in een huis kunt doen. Interieur streeft hiervoor naar samenwerkingen tussen verschillende ontwerpers en/of architecten.

De Vlaamse Cultuurprijs Vormgeving werd vorige vrijdag bij de opening uitgereikt aan de Oost-Vlaming Vincent Van Duysen die Architectuur studeerde aan Sint-Lucas in Gent. In1990 richtte hij zijn studio in Antwerpen op. Hij is één van de meest vooraanstaande Belgische architect-vormgevers.  Zijn veelzijdige praktijk en zijn visie, waarin hij architectuur, interieur en object samenbrengt, geven volgens de jury een grote meerwaarde aan zijn vormentaal. Door het functioneren van meubels en objecten in ruimtelijke context te bekijken, weet Van Duysen techniciteit en functionaliteit uitmuntend te verzoenen met zijn eigen artistieke signatuur. Als kersvers creatief directeur van de Italiaanse meubelgroep Molteni&C, bewijst Van Duysen dat zijn totaalvisie tegelijkertijd modern én tijdloos is. Hij ontwerpt zowel voor de Belgische merken Tribu, When Objects Work en Bulo, als internationaal voor fabrikanten als B&B Italia, Flos en Herman Miller. Van Duysen is één van de tientallen topontwerpers die op Interieur te bewonderen zijn, naast grote namen uit het bedrijfsleven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.