Nieuws Antwerpen Designers promoten Antwerpse diamant

Designers promoten Antwerpse diamant

Designers promoten Antwerpse diamant

diamantDe export van diamant naar China is een van de sterke peilers onder de Antwerpse diamantsector. De toekenning van HRD awards aan internationaal gerenommeerde designers werd daarbij als een opmerkelijke vorm van promotie geconcipieerd. Liefst 1531 ontwerpers schreven zich dit jaar in. De eerste prijs ging naar de Japanse Tomoko Kodera. De manifestatie werd mee ondersteund door Tesiro, een Chinese juwelenfirma die specifiek de export van Antwerpse diamant naar China promoot.

De Antwerpse diamant is niet helemaal toevallig de tweede belangrijkste exporteur van het land. De sector heeft het enkele jaren biezonder moeilijk gehad maar ondertussen lijkt de verkoop weer op gang te komen. De Chinese markt is daarbij een onmiskenbare groeier. Tesiro, de groep rond Richard Shen ontwikkelt daarbij een opmerkelijke dynamiek. Het bedrijf heeft zich mee geëngageerd in de lancering van de HRD awards, de prijzen van de Hoge Raad voor Diamant. De awards willen de groei van de Antwerpse juwelensector promoten. Liefst 1531 ontwerpers schreven er zich voor in. 29 onder hen kregen de kans om hun juwelen effectief te laten produceren. De 29 juwelen werden tentoongesteld op de recente Wereldtentoonstelling van Milaan.

Tijdens een groots opgezet evenement werden onlangs vijf finalisten bekroond. De eerste prijs ging daarbij naar de  Japanse ontwerpster Tomoko Kodera. Ze ontwierp een broche waarin liefst 400 diamanten rijstkorrels waren verwerkt.  De overige prijzen gingen naar de Chinese Shu Liang, de Nederlandse Evi Bakker, de Chinese Freeman Johnson en de Braziliaanse Sancha Livia Resende.

De hoofdsponsor van het evenement in The Shop was de Chinese firma Tesiro die een heel eigen marktniche gevonden heeft in de export van Antwerpse diamant. “Vooral de verkoop van de exclusieve Blue Flame doet het uitstekend en breekt vandaag alle records”, zei ceo Richard Shen. Tesiro runt 500 winkels in China.

“Wij moeten het als Antwerps diamantcentrum vooral hebben van kwaliteit en authenticiteit”, zei de ceo van de HRD, Peter Macken. “De HRD awards kunnen voor ons nieuwe marktopportuniteiten openen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.