Nieuws Antwerpen Dewi Van De Vyver van Flow Pilots is mentor bij Women in Tech

Dewi Van De Vyver van Flow Pilots is mentor bij Women in Tech

Dewi Van De Vyver van Flow Pilots is mentor bij Women in Tech

Op de Dag van het Vrouwelijk Ondernemerschap lanceert accelerator Start it @KBC samen met Netwerk Ondernemen en VLAIO het gloednieuwe coachingtraject Women in Tech. Dewi Van De Vyver, ceo van het Antwerpse Flow Pilots en ICT Woman of the Year 2020, is één van de mentoren van het nieuwe Women in Techprogramma.

Uit onderzoek door Start it @KBC blijkt dat heel wat vrouwelijke ondernemers nog altijd op barrières botsen bij het oprichten en schalen van hun onderneming. Meer dan mannen worstelen ze met de combinatie van een gezin en een eigen bedrijf, en klanten en investeerders nemen hen niet altijd serieus.

Met het traject Women in Tech wil Start it @KBC samen met Netwerk Ondernemen en met de steun van VLAIO vrouwen wapenen om met die obstakels om te gaan.

Anna Thomlinson, Managing Director van Start it @KBC: “Het begeleidingsprogramma bestaat in eerste instantie uit een reeks webinars waar female founders hun eigen ervaringen delen en vertellen hoe zij onderweg barrières overwonnen. Vrouwelijke rolmodellen treden op als mentor en als coach. Vanaf 2021 volgt er een intensief begeleidingstraject voor vrouwelijke founders.”

ICT woman of the Year coacht mee

Dewi Van De Vyver, ceo van Flow Pilots, ICT Woman of the Year 2020 en mentor bij Start it @KBC, is één van de mentoren van het nieuwe Women in Techprogramma.

“De vrouwelijke blik op technologie is onmisbaar,” vertelt Dewi Van De Vyver. “Er komt steeds meer artificiële intelligentie op ons af, die bijna volledig vanuit het mannelijke standpunt geprogrammeerd wordt en weinig tot geen rekening houdt met de situatie van vrouwen. Daarnaast is er een stuitend gebrek aan kennis over de significante rol die vrouwen hebben gespeeld in wat wij vandaag kennen als ICT. Zo was Margaret Hamilton de lead software designer voor de Apollo missie in 1969 maar wordt ze amper vermeld in de geschiedenisboeken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio