Nieuws Antwerpen Deze week beslissing over verhuis De Persgroep naar Antwerpen

Deze week beslissing over verhuis De Persgroep naar Antwerpen

Deze week beslissing over verhuis De Persgroep naar Antwerpen

kievitpleinDeze week wordt de knoop doorgehakt of De Persgroep naar Antwerpen zal verhuizen. Het mediabedrijf heeft een tijd geleden een dossier ingediend om te verhuizen naar de Kievitsite achter het Centraal Station. Het immobedrijf VESPA van de stad Antwerpen heeft de site te koop gesteld. Een jury heeft zich gebogen over het door De Persgroep ingediende dossier en de uitslag van dat onderzoek wordt eerstdaags verwacht. De Persgroep wil verhuizen omdat de gebouwen in Kobbegem verouderd zijn en  de bereikbaarheid wegens de toenemende files in het gedrang komt.

De mogelijke verhuis heeft enkel betrekking op de Persgroep Publishing, dus de kranten De Morgen, Het Laatste Nieuws en de magazines. De Persgroep is van plan om een voet aan de grond te houden in Kobbegem en Lokeren.  Als het dossier van De Persgroep door Vespa wordt goedgekeurd zal het toch nog een jaar of drie duren vooraleer de verhuis werkelijk zal plaatsvinden, liet De Persgroep eerder al weten.

De bouwgrond in Antwerpen aan het Kievitplein heeft een kostprijs van 5.350.000 euro. De stad verkoopt de gronden via AG Vespa, het Autonoom Gemeentebedrijf voor Vastgoedbeheer en Stadsprojecten Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

ITZU opent Antwerpse hub

ITZU [It’s you] investeert in een gloednieuwe hub aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Daarmee wil de HR- en facilitaire dienstengroep… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.