Nieuws Antwerpen Diamantairs staan onder druk

Diamantairs staan onder druk

Diamantairs staan onder druk

diamantMet de vereffening van Terra Gems wordt nog maar eens duidelijk dat de Antwerpse diamantsector blijvend zwaar onder druk staat. De harde concurrentie uit Israël en India is moordend voor de Antwerpse diamantairs die alsnog proberen het hoofd boven water te houden.

Terra Gems van diamantair Norbert Streep in de Pelikaanstraat heeft in de afgelopen jaren niettemin  alle schuldposities kunnen afbouwen zodat de activa en de passiva in de vereffening toekomen aan de aandeelhouders.

Het is ondertussen afwachten welke resultaten de andere diamantairs in de Kerstperiode neergezet hebben. Het Eindejaar is traditioneel heel belangrijk voor de sector die in die periode doorgaans zijn beste omzetcijfers realiseert. De aanzet tot de feestdagen was kennelijk niet zo sterk geweest. Gevreesd moet worden dat nogal wat diamantairs daar in de komende dagen hun conclusies zullen uit trekken.

Het lijstje van de recente falingen bij de Antwerpse handelsrechtbank kun je vinden op www.madeinantwerpen.be/falingen

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.