Nieuws Antwerpen Diamantbedrijven hebben het moeilijk

Diamantbedrijven hebben het moeilijk

Diamantbedrijven hebben het moeilijk

kapotMet het faillissement van Sage Diamond Enterprises en Emvidiam wordt nog maar eens duidelijk dat de Antwerpse diamantsector het niet makkelijk heeft. De ondernemingen lijden onder de relatief zwakke economische conjunctuur. De druk vanuit de nieuwe diamantcentra, in casu India en Dubai is bovendien nog altijd een realiteit. Het gaat dan niet enkel om de hoge loonkosten die de Antwerpse bedrijven moeten torsen in vergelijking met hun buitenlandse concurrentie. Ook de fiscale druk blijkt in verhouding tot de belastingtarieven in het buitenland nagenoeg onhoudbaar.

Terwijl er hoe dan ook een voorzichtige kentering merkbaar is in het aantal genoteerde faillissementen blijkt Antwerpen het niettemin toch moeilijk te hebben. Op de handelsrechtbank is het aantal gedeponeerde falingsdossiers niet opmerkelijk verminderd.

Het lijstje van de recente falingen kun je vinden op www.madeinantwerpen.be/falingen

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.