Nieuws Antwerpen Dieter Vandenberghe mee aan het roer bij Xylos

Dieter Vandenberghe mee aan het roer bij Xylos

Dieter Vandenberghe mee aan het roer bij Xylos

ANTWERPEN – Er staat heel wat te gebeuren bij ICT-bedrijf Xylos. Nadat eerder aangekondigd was dat Patrick Leysen op 1 januari 2020 start als nieuwe ceo, kondigt het bedrijf nu een tweede wissel aan de top aan. Dieter Vandenberghe zal Patrick bijstaan als chief operating officer van Xylos. Zo groeit hij door vanuit de business unit Advanced Workplace.

Met vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent en Herentals groeide ICT-dienstverlener Xylos de voorbije 30 jaar uit tot een begrip in de sector. Het bedrijf geeft strategisch advies rond digitale transformatie, en ontwerpt, installeert en beheert IT-systemen. Ook Internet of Things agentschap Bagaar uit Antwerpen is een onderdeel van de Xylos Groep.

Dieter Vandenberghe deed ervaring op bij Damovo en Telindus/Belgacom tot hij in 2008 de uitbouw van Inia op zich nam. Hij rolde Inia succesvol uit van joint-venture tot dochterbedrijf van Xylos. Uiteindelijk werd Inia onderdeel van de business unit Advanced Workplace, waarvan Dieter in 2018 de leiding overnam.

“Met Advanced Workplace focuste ik me vooral op het aanleveren van diensten voor werkplekbeheer, digitaal samenwerken en intelligent communications. Als coo van Xylos krijg ik nu de kans om het, voor elk bedrijf zo cruciale, proces van digitale transformatie strategisch en operationeel verder te ontplooien”, aldus Dieter Vandenberghe, die vanaf 1 januari Bart Sijnave opvolgt als coo.

Kersvers ceo van Xylos, Patrick Leysen, is alvast enthousiast: “Innovatie, creativiteit en ondernemingszin zitten in het DNA van het familiebedrijf Xylos. Wij zijn dan ook bijzonder fier dat we met Dieter een sterke kracht vanuit het eigen bedrijf kunnen laten doorgroeien. Dieter is een ervaren manager die weet hoe je creatief intrapreneurship aan innovatief entrepreneurship moet koppelen. Dieter is uitstekend geplaatst om onze multi-brandaanpak te consolideren, onze unieke positie op de markt te bevestigen en verder met frisse blik vooruit te kijken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.