d’ieteren mobility company Foto's: Patrick De Roo

D’Ieteren Mobility Company brengt alles samen op locatie van drie voetbalvelden groot

Auto Natie heet voortaan D’Ieteren Mobility Company en verlaat zijn vestigingen op de Boomsesteenweg Wilrijk en Prins Boudewijnlaan Edegem. Het autobedrijf is sinds kort gevestigd in het gloednieuwe pand in de Groeningenlei in Kontich, pal naast de E19. “Als one stop shop voorzien we nu de verkoop, onderhoud én herstel van wagens.”

Het opvallende gebouw langs de E19 kwam in februari tot leven, onder de nieuwe naam D’Ieteren Mobility Center: dat overkoepelt nu Auto Natie Group, Brussels Auto Group, D’Ieteren Centers en Jennes. “De site in Kontich is de eerste met onze nieuwe naam. Op deze manier willen we één groep vormen met één identiteit. Voortaan kan je probleemloos een wagen kopen aan de ene kant van het land en die laten herstellen aan de andere kant”, zegt Chief Retail Officer (CRO) Jean-Pierre De Roeck.

Het nieuwe complex brengt de voormalige sites van Wilrijk, Kontich en Edegem samen onder een dak. Zo staan op de verdieping van de showrooms de vijf merken van de Volkswagengroep zij aan zij: Volkswagen, Audi, Seat, Cupra en Skoda. “Dat geeft klanten de kans om meerdere merken uit te testen zonder zich te verplaatsen. Mensen willen trouwens steeds meer zo’n one stop shop“, motiveert CEO Didier Willems.

Het pand was vroeger in handen van Transport Groeninghe, vandaag huurt D’Ieteren Mobility Group het gebouw van Willy Naessens Groep. Samen bouwden ze het op een zo duurzaam mogelijke manier om tot dit mobiliteitscentrum. “We hebben vooral in de hoogte gebouwd om groene ruimte op de site te bewaren. Dat resulteerde in drie verdiepingen, elk ter grootte van een voetbalveld. Op de dakparking ligt 3.000 vierkante meter aan zonnepanelen en de waterputten stockeren in totaal 300.000 liter voor dagelijks gebruik. Bovendien is alles, op de spuitcabine na, elektrisch waardoor het gebouw quasi energieneutraal is”, aldus CRO De Roeck.

De 125 personeelsleden van de drie sites verhuisden al naar het nieuwe pand. De vorige vestigingen kregen elk een nieuwe huurder. Enkel de site van Volkswagen en de carrosserie in Kontich blijven in eigen beheer. Die zullen gebruikt worden als panden voor onderhoud en stockage van autodeelbedrijf Poppy.

Meer info over D’Ieteren Mobility Center via de website.