StuScu_Afbeelding

Digital health en wellbeing: BloomUp en BINGLI pakken uitdagingen aan

Als 2020 en 2021 al uitdagende jaren voor onze gezondheidszorg waren, dan zullen de komende jaren dat zeker zijn. De pandemie heeft de gebreken ervan gevoelig blootgelegd. Ook wellbeing won sterk aan belang. Tendensen die onze start-ups niet ontgaan. Op 10 februari tijdens The Big Score Sessions pitchen 8 start-ups hun innovatieve oplossingen om deze uitdagingen te tackelen, waaronder het Antwerpse BloomUp en BINGLI.

Stijgende kosten, arbeidsintensiteit, dure fysieke afspraken, … Een kleine opsomming van obstakels binnen de gezondheidssector. Gelukkig biedt gezondheidstechnologie mogelijkheden. De sector, zoals we die vandaag kennen, zal in de nabije toekomst een belangrijke evolutie doorgaan en daar dragen BloomUp en BINGLI aan bij.

Antwerpse innovatie

Zo maakt BloomUp psychologische hulp toegankelijker via een digitaal platform. De healthtech start-up helpt mensen sneller de stap zetten naar mentale ondersteuning door hen online enkele vragen te laten beantwoorden en hen zo te matchen aan 3 erkende psychologen of psychotherapeuten.

“We moeten meer gebruik maken van de nieuwste technologieën om een betere healthcare te realiseren. Dat zal niet alleen drempelverlagend zijn, maar zal het ook betaalbaar houden”, zegt Ellen Batens, co-founder BloomUp. “Momenteel zijn we bezig met een financieringsronde en voor ons biedt The Big Score Sessions dan ook een mooi podium om zowel investeerders als potentiële partners te leren kennen.”

BINGLI heeft op zijn beurt een medische chatbot ontwikkeld. Die stelt vooraf intelligente medische vragen, zodat artsen consultaties efficiënter kunnen laten verlopen en er dus meer tijd vrijkomt om te luisteren, informatie te verstrekken of vragen te beantwoorden.

“Corona legt het grote tekort aan resources bloot, wat nog maar eens aantoont dat innovatie binnen healthcare cruciaal is. Vele technologische oplossingen dragen bij aan een efficiëntere workflow en het efficiënter inzetten van human resources”, vertelt Tom Van De Putte, ceo BINGLI. “Wat The Big Score Sessions voor ons zo interessant maakt, is de aanwezigheid van verschillende partijen, ook verzekeraars. Zij spelen bij de evolutie binnen deze sector ook een belangrijke rol.”

Doe zelf kennis op

Tijdens The Big Score Sessions leggen BloomUp en BINGLI hun innovatieve oplossingen voor aan een expertpanel en komen ze in contact met corporates, investeerders en andere stakeholders die financiële ondersteuning kunnen bieden.

Op 10 februari vinden er in totaal 16 pitches plaats over zowel Digital Health als Wellbeing. Wil je er meer over weten of erbij zijn? Dat kan fysiek in The Beacon in Antwerpen of je kan alles online volgen met ook de virtuele mogelijkheid om te netwerken. Meer info vind je op deze website.

The Big Score Sessions, georganiseerd door netwerkorganisatie Startups.be | Scale-Ups.eu, zijn een reeks (hybride) matchmaking evenementen tussen durfkapitaal, tech-sourcing bedrijven en start-ups, waarbij jonge ondernemingen de kans krijgen hun oplossingen te pitchen en live feedback krijgen van een experten panel.