Nieuws Antwerpen Digitale printgroep Burocad breidt opnieuw uit met twee vestigingen.

Digitale printgroep Burocad breidt opnieuw uit met twee vestigingen.

Digitale printgroep Burocad breidt opnieuw uit met twee vestigingen.

De Hasseltse dochteronderneming van Burocad, Printsalon, neemt sectorgenoot De Marketiers over. Door die overname krijgt Burocad er in één klap twee vestigingen bij. De Marketiers heeft nl. zowel vestigingen in Tessenderlo als in Mechelen. Samen werken er een achttal medewerkers. Voor Printsalon is vooral de geografische spreiding belangrijk, die door de overname wordt gerealiseerd. Printsalon en De Marketiers staan qua activiteiten dicht bij elkaar. Ze richten zich allebei ook op de consumentenmarkt, terwijl de focus van Burocad vooral op de zakelijke markt ligt.

Manu Vanderstappen van Printsalon: “Wij geloven zeer sterk in lokale verankering en nabijheid. Onze klanten willen graag zéér snel en persoonlijk geholpen worden bij vragen rond allerlei drukwerk zoals stickers, mailings, verpakkingen, posters enz.”.

Marc De Belser van De Marketiers is tevreden met de overname. “Door onderdeel te worden van een grote, sterke groep als Burocad, stellen we onze toekomst veilig en kunnen we onze klanten nog beter ondersteunen.”

Vorig jaar nam Burocad het Hobokense bedrijf Pelegrie Printing over. Dit bedrijf is gespecialiseerd in
groot formaat printing, en heeft veel ervaring in de inrichting van verkooppunten, interieur, beurzen en tentoonstellingen. Eerder had Burocad ook Digiking in Hasselt overgenomen.

Eigenaar Mieke Neven is de groep Burocad langzaam maar zeker aan het uitbouwen tot de belangrijkste digitale printgroep in Vlaanderen. Zij heeft Burocad 5,5 jaar geleden overgenomen. Haar vorig bedrijf, care4print, deed aan printmanagement: het nam alle printactiviteiten van KMOs en grote bedrijven in handen. Deze activiteit is nu geïncorporeerd in Burocad.

“Het is niet de bedoeling dat we de diverse onderdelen van de groep gaan samensmelten. De regionale spreiding is belangrijk, om onze klanten snel te kunnen bedienen. Dat kan alleen maar als je dicht bij de klanten aanwezig bent” zegt Mieke Neven.

Nieuwe overnames zijn zeker niet uitgesloten. “Voor onafhankelijke printshops is de toekomst soms moeilijk. Daarom houden we onze ogen open voor mogelijke nieuwe overnames”. Die zullen zich dan in eerste instantie Vlaanderen voordoen. Nederland en Wallonië zijn wel salesmarkten. Maar het is op korte termijn niet de bedoeling dat Burocad daar ook op het overnamepad gaat.

Mieke Neven: “De expertise en productiecapaciteit die we hebben binnen onze productiesites in Peer en Hoboken, zijn een enorme ruggesteun voor de lokale shops. Tegelijk fungeren deze vestigingen als afhaal- en contactpunten voor lokale ondernemers en marketeers. Een wisselwerking die uitermate goed werkt!”

De hele groep stelt nu een 43-tal mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.