Nieuws Digitalize ondersteunt bedrijven in digitalisering

Digitalize ondersteunt bedrijven in digitalisering

Digitalize ondersteunt bedrijven in digitalisering

De overschakeling naar een digitale samenleving is voor tal van bedrijven een grote uitdaging. Daarom ontwikkelde Easyfairs in coronatijden een nieuw concept bedoeld om bedrijven, ondernemingen en kmo’s te ondersteunen in het volledige proces. Vakbeurs Digitalize zal op 20 en 21 oktober voor de eerste keer plaatsvinden in Antwerp Expo.

Bedrijven stonden voor heel wat uitdagingen in coronatijden. “Door de opmars van e-commerce en thuiswerk struikelden heel wat bedrijven over hun eigen beleid”, zegt  Katinka Vandevelde, Event Manager van Digitalize. “Met Digitalize willen we informatie en praktische tips delen zodat kmo’s, zelfstandigen en kleine beroepen inspiratie vinden om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren en te innoveren op het gebied van digitalisering.”

Vijf te ontdekken routes

Er zijn vijf routes om Digitalize te ontdekken: Sales en marketing, HR en learning, operations en productiviteit, financiën en accounting, cloud en cybersecurity. “Elke route komt terug in het bedrijfsproces van onze bezoekers. Van het boosten van je sales, tot de ondersteuning van personeel en het opslaan en beveiligen van je gegevens”, legt Katinka Vandevelde uit.

“Digitalize biedt vooral praktische tools die bedrijven vooruithelpen door nieuwe inzichten in de wereld van digitale oplossingen. Daarnaast willen we ook de regio verbinden en versterken door ondernemers met elkaar in contact te brengen.”

Toegankelijke lezingen

“Tijdens Digitalize zullen er 30 inspirerende lezingen plaatsvinden.  De praktijkgerichte aanpak en het taalgebruik zonder jargon zorgen ervoor dat de lezingen toegankelijk zijn en vooral onmisbaar voor elk bedrijf dat wil investeren in digitalisering, en zo in de toekomst van het bedrijf”, zegt Katinka Vandevelde.

Digitalize wil ondernemers aanspreken die nog niet op de hoogte zijn van de laatste trends in de overschakeling naar een digitale samenleving. “Een leuk voorbeeld van een spreker is Wim Smets. Hij heeft een passie voor bergbeklimmen. Naast deze passie heeft Wim een topfunctie in een vooraanstaand IT-bedrijf, waarvoor hij de gehele wereld rondreist. In zijn lezing zal hij de vergelijking maken tussen een berg beklimmen en de uitdaging van een digitale transformatie.”

Voor de organisatie van Digitalize werkt Easyfairs samen met tal van partners zoals VLAIO, UNIZO en Cevora. Op donderdagavond zal partner FeWeb awards uitreiken gericht op de digitale e-commercesector. In totaal worden er meer dan 2.000 bezoekers verwacht op de eerste editie van de vakbeurs. Met 80 exposanten en 30 lezingen maakt Easyfairs bedrijven klaar voor het ondernemen van morgen. Bekijk het volledige programma en registreer je gratis via de website.

Vakbeurs Digitalize zal op 20 en 21 oktober voor de eerste keer plaatsvinden in Antwerp Expo.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.