Nieuws Antwerpen DigiTool bekroond als Antwerpse Vlajo Mini-onderneming 2017

DigiTool bekroond als Antwerpse Vlajo Mini-onderneming 2017

DigiTool bekroond als Antwerpse Vlajo Mini-onderneming 2017

Woensdagavond 15 maart werden de ondernemende leerlingen van Mater Salvatoris in Kapellen met DigiTool de winnaars van de Antwerpse Vlajo Mini-ondernemingen. Zij lieten vijf andere finalisten achter zich en veroverden zo hun plaats voor de Vlaamse finale ‘Dé Vlajo Mini-onderneming 2017’ op 3 mei in Brussel. De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de VLAJO Awards op zaterdag 6 mei in Walibi.

Vlajo Mini-ondernemingen is een initiatief van Vlajo vzw, in samenwerking met Provincie Antwerpen, Voka en BNP Paribas Fortis. Leerlingen van het secundair onderwijs worden uitgedaagd om een Mini-onderneming op te richten. Tijdens één schooljaar starten de jongeren in team een eigen bedrijfje.

Ze verdelen de functies, kiezen een product of dienst, doen marktonderzoek, zoeken aandeelhouders, vervaardigen hun producten, ontwikkelen een marketingstrategie om hun product te commercialiseren en voeren ten slotte de boekhouding. Op die manier ontdekken en ontwikkelen de leerlingen ondernemende competenties zoals initiatief nemen, teamspirit, innovatie, leiding geven,…Dit schooljaar doen 500 teams met in totaal ca. 5000 leerlingen mee. Ook op andere onderwijsniveaus biedt Vlajo ondernemerschapsprogramma’s aan.

De jonge ondernemers van Digitool houden zich bezig met het digitaliseren van oude dia’s, negatieven, VHS, dv60 en geluidscassettes naar USB-stick, schijf of via een downloadbestand. Ze overtuigden de jury met een knap totaalconcept en een sterke presentatie.

Ook de vijf andere finalisten uit de provincie Antwerpen presenteerden met verve hun bedrijfje en doorstonden de vragenronde van de bedrijfsjury.
Monemals van GIB Brasschaat stelde een zelfgemaakte spaarpot voor om kinderen beter met geld te leren omgaan.
Het zelf ontwikkeld bordspel om kinderen van het 6de leerjaar vertrouwder te maken met economische begrippen en hen tegelijkertijd te stimuleren om een economische studiekeuze te maken in het secundair onderwijs, is het idee van de mini-onderneming van DEGO Atheneum Geel.
Met Oh My Bags bracht het College Hagelstein Sint-Katelijne-Waver een shopping concept bestaande uit zelfgemaakte canvaszakken met unieke print en bijhorend winkelmuntje.
PLOT van Sint-Ludgardisschool Antwerpen zag het ook in de maakindustrie met zelfgemaakte geldbuideltjes uit papier, net zoals Be-Cabled uit VTI Zandhoven dat zijn mini-onderneming had uitgewerkt rond een zelfgemaakte box om kabels op te bergen.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.