Nieuws Antwerpen Dineren in stijl met Delphine Boël

Dineren in stijl met Delphine Boël

Dineren in stijl met Delphine Boël

Sommigen zien Delphine Boël als non-conformistische kunstenares die door de jaren heen in de Europese kunstwereld naam heeft gemaakt. Anderen kennen Boël eerder van de gerechtelijke procedures waarmee ze al enkele jaren probeert af te dwingen dat koning Albert II erkent dat hij haar echte vader is.

‘The Art of Dining’ by Serax is de naam van de servieslijn die Delphine Boël zopas met Serax heeft gelanceerd. Toen Boël voor deze servieslijn aan de slag ging, begonnen haar vingers haast vanzelf dansende lijntjes met ‘blabla’ op de serviesstukken te schilderen.

Woorden vormen de basis van onze communicatie. Woorden hebben een enorme kracht, de kracht om te bejubelen of te vernietigen. Woorden herinneren ons aan de essentie van het leven.
Het leven van Delphine Boël draait om liefde. Liefde is leven en leven is liefde, omdat liefde de kunst van het leven is. Het woord ‘Love’ beheerst de essentie van haar ‘The Art of Dining’ servieslijn. Blabla is een waterval van woorden.

De porseleinen borden en kopjes met afgeronde, onregelmatige en rollende curves absorberen het kleurenpalet op een schitterende manier. De originele penseelstreken zijn zelfs nog te zien. Het effect is zo zwart-wit, zo subtiel en toch zo speels.

Delphine behaalde haar Bachelor in Beeldende Kunsten aan de Chelsea School of Art and Design in London. Hoewel ze het grootste deel van haar leven in het Verenigd Koninkrijk doorbracht, woont en werkt ze tegenwoordig in Brussel. Zij creëert multi-media kunstwerken, boordevol kleur, textuur en humor, die universele thema’s aanspreken. Van schilderijen tot neonlampen en van borden tot sculpturen.
Delphine beschrijft haar werk als ‘een allergische reactie op de kracht van roddels, geruchten en nietszeggende, alledaagse onzin in het algemeen’. Haar expliciete woordkeuze en taalgebruik maken haar boodschappen recht voor de vuist, terwijl haar kleurenpalet en compositie ruimte laten voor grilligheid en ironie.

Serax, opgericht in 1986 en gevestigd in Kontich, is vandaag een designplatform waar synergieën tussen nationale en internationale ontwerpers ontstaan. Decoratieobjecten, klein meubilair, serviezen en andere tafelrecipiënten met een toegankelijk, kwalitatief en functioneel design behoren tot de Serax collectie.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.