Nieuws Antwerpen Djobby helpt je aan toffe job

Djobby helpt je aan toffe job

Djobby helpt je aan toffe job

johannaWie op zoek is naar een toffe job moet Djobby in het oog houden. Het onlineplatform wordt volgende week maandag gelanceerd in Kontich. . Djobby wil in de komende weken virtuele ontmoetingen organiseren tussen bedrijven en kandidaat-werknemers.

Djobby is een onlineplatform dat bedrijven en werkzoekenden samenbrengt. De  startup uit Kontich werd opgericht door Johan Driessens die zich als ceo vooral ziet als de ‘chief enthusiasm officer.’ Djobby wil nu eenmaal komaf maken met saai en slecht recruitment.

‘Sinds 1952 zien vacatures er hetzelfde uit’, zegt Johan Driessens. ‘Copy/paste van steeds dezelfde holle woorden. Wat zegt het over een bedrijf dat het toonaangevend en innovatief is? Het is tijd om afscheid te nemen van deze clichés die onze branche al jarenlang teisteren. Bedrijven die vandaag niet bezig zijn met hoe ze talent aantrekken en verzekeren van een inspirerende werkplek zullen ten onder gaan.’

Djobby wil dat bedrijven laten zien wat ze in hun mars hebben. Dat mag je letterlijk nemen. Met videogetuigenissen, foto’s van op de werkvloer of blogs van medewerkers toont een bedrijf waar het voor staat. ‘Djobby is een interactieve portal waar je in een handomdraai je bedrijfsimago etaleert’, zegt Johan Driessens. Ook kandidaten krijgen de mogelijkheid om een pagina op te zetten.

Djobby hecht veel belang aan softskills. Dat zijn persoonlijke, emotionele en sociale talenten die net zo belangrijk zijn als kennis of technische vaardigheden. Werkgevers en kandidaten vullen elk een vragenlijst in over ambities, teamwerk, empowerment, innovatie en prestatiegerichtheid.

Een algoritme matcht de antwoorden. Kandidaten vinden zo een bedrijf dat past bij hun persoonlijkheid. Bedrijven verzekeren zich van een kandidaat die past in hun cultuur. ‘Dat is in het belang van beide partijen’, zegt Johan. ‘Als een programmeur zich thuis voelt in een bedrijf, wordt hij een topprogrammeur én een gelukkiger mens.’

Djobby houdt het midden tussen een jobboard en een socialemediaplatform. Een tool connecteert je pagina op Djobby met je zakelijke pagina op Facebook. Via een tabblad groepeert Djobby je vacatures meteen ook op je Facebookpagina.

‘Het is het enige jobboard dat zo verweven is met Facebook’, vertelt Johan. ‘Beschouw Djobby als een gezonde mix tussen het persoonlijke van Facebook en het rationele van LinkedIn. Het is een professioneel platform waar je vooral jezelf mag zijn.’

Johan Driessens kan bereikt worden op 0032/484 380 024. Of mailto: johan@branded.careers

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.