Domein Heihuyzen lanceert na eigen jenever nu ook twee signature gins
MALLE - De mastentoppenjenever die Christophe Lenaerts van Domein Heihuyzen in Oostmalle vorig jaar lanceerde, viel in de smaak. Dat… Lees meer
PULDERBOS – SCHILDE – De beste ijsbereider van België 2023? Die titel mag Djordy Van Kemseke (27) van Dito’s Ice-Cream uit Schilde op zijn hoorntje scheppen. De jonge ijsbereider-chocolatier won dinsdag in Pulderbos met zijn creatie van hibiscus en kaneel, afgewerkt met prachtige roze chocolade hibiscusbloemen, het kampioenschap van Carpigiani Benelux. “Ik heb geen speech voorbereid”, stamelde hij totaal overdonderd.
Dertig ijsmakers uit heel België dongen bij Carpigiani Benelux in Pulderbos mee naar de titel van beste ijsjesmaker van het land. De Carpigiani Challenge maakt deel uit van de Gelato Festival World Masters, de eerste voorronde voor het Europees kampioenschap in 2024 én het wereldkampioenschap in 2025. Djordy Van Kemseke mag dus zijn mouwen opstropen want hij heeft zijn selectie op zak. Hij won ook 500 euro en een beker die zeker een plek krijgt bij Dito’s Ice-Cream in Schilde, het salon met grensverleggende smaken dat hij half 2018 samen met zijn ouders opende.
Tom van den Berge van Delicioso uit Burst (Erpe-Mere, Oost-Vlaanderen) werd tweede met zijn pijnboompitten-basilicum-pecorino-tahini-straciatella-ijs. De derde plaats was voor Ilyas Araab van Veron in Antwerpen, met ‘sweet almond cheese with dates’. Ook zij mogen naar het Europees kampioenschap.
“Ik heb geen speech voorbereid”, stamelde Djordy Van Kemseke (27). Geen oog had hij dichtgedaan, vertelde hij vlak voor de uitreiking. “Ik koos voor bloemenijs van hibiscus en kaneel met een varigato van veenbessen, afgewerkt met een crunch. Redelijk complex. Je weet nooit precies wat de jury wenst: soms kiezen ze iets ingewikkelds en dan weer iets eenvoudigers. Voor mij was het belangrijk dat de zoet-zuurbalans van dit bloemenijs juist zat.”
Na zijn opleiding tot ijsbereider volgde Djordy tal van cursussen zoals chocolade en patisserie aan PIVA, maar ook een opleiding suikerwerk in Frankrijk. Binnen Dito’s Ice-Cream heeft hij zijn eigen chocolaterie: ‘D’s Chocolates’. Die passie voor chocolade was merkbaar in de prachtige hibiscusbloemen waarmee hij zijn ijs decoreerde. “Ik had zo veel schrik dat er iets zou breken. Iedereen komt hier voor zijn A-game. Het is mijn tweede deelname. Vorige keer viel ik naast het podium, maar hoorde ik via-via dat ik vierde zou zijn geëindigd, al weet je dat nooit zeker. Met een top 10-plek was ik al blij geweest.”
Smaakcombinatie, originaliteit: de vierkoppige internationale jury smolt voor Djordy’s creatie. Wanneer we dat Belgisch kampioenenijs bij Dito’s Ice-Cream in Schilde kunnen proeven? “Op maandag en dinsdag zijn we in de winter dicht, maar voor de rest zijn we geopend. Ik ga proberen morgen, woensdag, juist hetzelfde hibiscus-kaneelijs te maken, dat dan donderdag te proeven is. In de zomer zal ik het waarschijnlijk in veel grotere hoeveelheden bereiden.” Djordy’s zus Maithé was superfier. Zijn vriendin was aan het werk maar zal wel even hard blinken.
MALLE - De mastentoppenjenever die Christophe Lenaerts van Domein Heihuyzen in Oostmalle vorig jaar lanceerde, viel in de smaak. Dat… Lees meer
MORTSEL - Culinaire Slagerij Goeminne in Mortsel viert haar vijftigste verjaardag. Met Sandy en Wim staat momenteel de tweede generatie… Lees meer
ANTWERPEN - Bakkerij Kleinblatt bestaat 120 jaar. De zaak in de Antwerpse Provinciestraat heeft haar voortbestaan onder meer te danken… Lees meer
ANTWERPEN - Wie op zoek is naar een piekfijn hemd of uiterst elegant maatpak, kan sinds kort terecht bij de… Lees meer
ANTWERPEN - Een maand lang bleef het ijzig stil rond de bekende Antwerpse frituur ’t Stad, maar vanaf maandag kunnen… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen