Nieuws Antwerpen Dockx Group bekroond voor project Dockx Select

Dockx Group bekroond voor project Dockx Select

Dockx Group bekroond voor project Dockx Select

dockxBij de 24ste toekenning van de prijzen in de transportsector en de logistiek kreeg de Dockx Group uit Wilrijk de award “Logistics project of the Year 2016” toegekend. De Antwerpse transporteur Kühne und Nagel werd bekroond in de categorie HR. Groover International uit Ranst kreeg een award voor zijn inspanningen op het vlak van veiligheid.

MMM Business Media is gespecialiseerd in communicatie rond transport en logistiek. De uitgever kent in dit opzicht ook elk jaar prijzen toe aan verdienstelijke ondernemingen. Meer dan 1200 genodigden waren aanwezig op de prijsuitreiking bij Tour and Taxis in Brussel.

De Dockx Group werd er bekroond voor zijn project Dockx Select. De focus van Dockx Select ligt op de logistiek na verkoop van grote pakketten, zowel voor fysieke retailers, als voor webshops. Het gaat dan om de levering van meubilair, sanitair, keukens en elektro. De jury was sterk onder de indruk van de strategische ingreep om een nieuwe dienstverlening te bouwen op basis van competenties die al bestonden in het bedrijf, maar nu samengebracht worden in een nieuwe combinatie.

Dockx investeert stevig in opleidingen om de werknemers uit de diverse afdelingen multi-inzetbaar te maken. Dockx creëert daarmee voor zich zelf een unieke niche in de sterk groeiende markt van de omnichannellogistiek waar alle distributieketens zich mee geconfronteerd zien. “Het dossier blinkt uit door tegelijk bondig te zijn en toch een goed becijferd plan te bevatten.” Het project is erg nieuw; de eerste prille resultaten moeten in de toekomst nog bevestiging krijgen.

Groover International, een expansieve KMO uit Ranst kreeg een speciale prijs waarmee zijn inspanningen op het vlak van veiligheid gehonoreerd werden. Groover besteedt extra veel aandacht aan opleidingen waarbij het element veiligheid centraal staat. Business manager Marc Van Grootel is het erom te doen zijn personeelsleden een permanente focus op het verkeer bij te brengen. Groover International stelt vandaag zo’n 30 mensen tewerk en rijdt met zijn 20 trekkers en 40 opleggers op de Benelux, Frankrijk, Duitsland en de Scandinavische landen.

Transporteur Kühne und Nagel uit Antwerpen werd bekroond voor zijn inzet op het vlak van HR. Kühne + Nagel heeft zich geconcentreerd op de grootste uitdaging in de logistieke sector: “the war of talent”. Het bedrijf heeft goed begrepen dat het verzorgen van een goede instroom wel degelijk belangrijk is, maar dat het werk dan pas begint. Het project behelst een resultaatgerichte oplossing op basis van een grondige analyse. Er werd een structuur uitgebouwd die zorgt voor een permanente evaluatie en opvolging van de medewerkers waardoor uitval wordt voorkomen.

“Het dossier blinkt uit door een goede projectafbakening en een concrete kwantificering van de resultaten.” De jury was verheugd met de aandacht voor processen en het meteen plannen van vervolgacties die kaderen in de strategie van zowel de klant als de logistieke dienstverlener.

Ten slotte is het belangrijk dat het project kadert in een brede maatschappelijke context, namelijk die van een krappe arbeidsmarkt met een schaarste aan geschikte medewerkers.

Nog vier andere transporteurs werden bekroond voor hun inzet op de markt:

* Rosantra uit Hamme: de transporteur werd uitgeroepen tot transportbedrijf van het jaar 2016.
* Detry-D-Trans uit Aubel: uitgeroepen tot Truck Fleet-Owner of the Year 2016.
* Dachser Belgium uit Moeskroen: bekroond voor zijn inzet op het vlak van ICT.
* ILvA uit Aalst: award voor zijn inzet op het vlak van milieu.

MMM Business Media is business to business specialist  en de uitgever van de vakbladen ‘Truck and Business’ en ‘Link2Logistics’

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.