Nieuws Antwerpen Dockx Group haalt kaap van 60 miljoen

Dockx Group haalt kaap van 60 miljoen

Dockx Group haalt kaap van 60 miljoen

dockxHet wagenpark van Dockx Rental is een vertrouwd beeld op de Belgische wegen. Vanuit verschillende Dockx Service Shops wordt er vandaag een vloot van 1.200 vrachtwagens, bestelwagens en personenwagens de weg opgestuurd. De Dockx Group is daarmee een toonaangevend bedrijf in de sectoren van voertuigenverhuur, verhuizingen en logistieke dienstverlening. Met een omzet van 60 miljoen euro stelt de Dockx Group 250 mensen tewerk.

De onderneming die startte in 1979, is in al die jaren uitgegroeid tot een bedrijvengroep actief in verschillende sectoren: verhuur van bestelwagens en personenwagens, verhuizingen van particulieren en bedrijven zowel nationaal als internationaal, logistieke dienstverlening, industriële verhuis en industrieel onderhoud.

Toch ging het niet allemaal vanzelf. Zeker niet toen de gevolgen van de financiële crisis vanaf 2008 voelbaar werden. “De groep zag toen ook in dat de markt voor Dockx zeer cyclisch was. Toegevoegde waarde creëren was de opdracht. Nieuwe diensten werden ontwikkeld en in de markt gezet.” zegt commercieel directeur Mario De Bruyn. De diversiteit van de dienstverlening is ook terug te vinden in de 15 Dockx Service Shops die verspreid zijn over de Vlaamse en Brusselse regio.

“Het ging er ons om een totaalaanbod uit te werken, een totaalconcept dat alle Dockx competenties omvat.” zegt operationeel directeur Tom Nuyts.

De groep heeft ondertussen een nieuwe bedrijfssite met opslag- en technische ruimtes, samen goed voor 40.000 m2 in Wilrijk op de Terbekehofdreef. Dockx Group gaat voor een duurzaam, groen beleid. Het gaat dan zowel om de CO2-neutraliteit van het nieuwe magazijn en de energievoorziening van het nieuwe complex, het afvalbeheer en het eigen, milieuvriendelijke wagenpark. “Duurzaamheid is een belangrijk element in onze bedrijfswaarden.” zegt Tom Nuyts.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer