Nieuws Antwerpen Stories Douche Simpel groeit snel in Antwerpen: “Zo snel mogelijk de referentie worden”
Antwerpen

Douche Simpel groeit snel in Antwerpen: “Zo snel mogelijk de referentie worden”

WIJNEGEM – Douche Simpel plaatst tijdelijke douches wanneer door renovatie, defect of andere redenen je badkamer niet bruikbaar is. Het verschil met andere zulke bedrijven is dat Douche Simpel deze douches binnenshuis installeert in plaats van buiten op de oprit. In Nederland is het bedrijf al een succes met permanent meer dan 600 douches die in gebruik zijn. Nu wil het via Antwerpen ook België veroveren. “Na twee maanden al ruim meer dan 100 douches in gebruik.”

“Wanneer mensen hun badkamer verbouwen is deze vaak voor weken onbruikbaar”, legt Max Wouters van Douche Simpel uit. “Er zijn genoeg bedrijven die mobiele douches installeren maar wij zijn de enigen die dit in het huis zelf doen. Wanneer het koud is of je niet goed te been bent, hoef je niet naar buiten om op de oprit te douchen.”

Niet enkel renovaties maar ook corona lijkt de nood voor tijdelijke douches vergroot te hebben. “Het is zo dat wanneer mensen tien dagen in quarantaine moesten, ze ervoor kozen om snel een douche te laten installeren zodat ze geen badkamer moesten delen met besmette familieleden.”

Oekraïne 

“Ook nu met de komst van Oekraïense vluchtelingen zijn er heel wat centra die nood hebben aan sanitair. Wij zijn dan snel de eerste die ze bellen aangezien het niet mogelijk is om in grootsteden sanitair op straat te installeren. Zo werken we nu samen met de grootste hulpverenigingen in België om deze mensen van de nodige behoeften te voorzien”, zegt Wouters trots.

 

Een douche van Douche Simpel die in de keuken geïnstalleerd is.

België veroveren

Wat maakt Douche Simpel dan zo uniek?  “Het is vooral het concept dat uniek is. Wat begon als een eenvoudige cabine is doorheen de jaren geperfectioneerd. Het resultaat is een douche die in een mum van tijd binnen geplaatst kan worden”, verduidelijkt Wouters.

“We weten dat we de beste zijn binnen onze sector, dus nu is het kwestie van zo snel mogelijk de grootste te worden zodat we net als in Nederland hier echt de referentie zijn. Zoals Dixi dat is bij tijdelijke toiletten, willen wij dat zijn bij douches. We beginnen vanuit onze hoofdzetel in Wijnegem om na Antwerpen vervolgens de rest van België en wie weet welke landen nog te veroveren”, besluit Wouters ambitieus.