Nieuws Antwerpen DP World Antwerp zoekt 200 extra werknemers

DP World Antwerp zoekt 200 extra werknemers

DP World Antwerp zoekt 200 extra werknemers

dubaiHet containerbedrijf DP World Antwerp gaat zwaar uitbreiden in de Antwerpse haven. Het bedrijf vernieuwt zijn infrastructuur aan het Deurganckdok. In een eerste fase wordt 175 miljoen uitgetrokken voor nieuwe containerkranen. Later worden ook nieuwe straddle carriers ingezet. Dat vergt een bijkomende investering van 100 miljoen euro. Dan zullen er tussen nu en 2020 nog eens 200 mensen aangeworven worden.

DP World Antwerp is de Antwerpse vestiging van DP World uit Dubai, een van de grootste laders en lossers van containers en van stukgoed in de haven. Volgens algmeen manager Kris Adams realiseert het bedrijf goede cijfers. Dat is een uitloper van de verdieping van de Schelde waardoor steeds grotere containerschepen de Schelde op en af kunnen varen. De hoge productiviteit van de Antwerpse dokwerkers zorgt in dit opzicht voor extra groei.

Volgens Kris Adams zal zijn bedrijf dit jaar tot 20% extra groei neer zetten. Dat is flink wat meer dan de groei van de totale overslag in de haven die dit jaar “beperkt” zal zijn tot 8%.

Vandaag werken 850 man bij DP World Antwerp. Tegen 2020 zullen dat er 1050 zijn.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.